Follow us

Το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Χίου επιστρέφει με θέμα «Ομηρικά Συμπόσια»

Το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Χίου έρχεται στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου, με θέμα «Ομηρικά Συμπόσια», με μια σειρά ομιλιών, πολιτιστικών δρώμενων και μαγειρικών εκδηλώσεων στο όμορφο νησί…

Το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Χίου επιστρέφει με θέμα «Ομηρικά Συμπόσια»

Ο σύλλογος Διατήρησης και Προώθησης του Φυσικού και Πολιτιστικού Πλούτου της Χίου «Η Μυρωδάτη Χίος» διοργανώνει στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας 2021, με θέμα «Ομηρικά Συμπόσια» και στόχο, όπως αναφέρει, «να αναδείξει τη Χίο ως επικρατέστερη γενέτειρα του μεγάλου επικού ποιητή Ομήρου». Σημειώνουμε ότι η Χίος θεωρείται ένας από τους δυο πιθανότερους τόπους καταγωγής του μεγάλου ραψωδού.

Σχετικά με το θέμα, στο πρόγραμμα προβλέπεται θεατρική αναπαράσταση «αρχαιοελληνικού συμποσίου», live μαγειρική συνταγών αρχαίας ελληνικής κουζίνας από πολυπληθή ομάδα μαγείρων, ομιλία με θέμα «Ο ρόλος του κρασιού στην εποχή του Ομήρου», αλλά και μουσική εκδήλωση με θέμα «Αρχαία όργανα - Νέα μουσική» από το συγκρότημα Λύραυλος. Παράλληλα, έχουν προβλεφθεί εκδηλώσεις για παιδιά. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συμπληρώνεται στις 4 Σεπτεμβρίου με «Τα μονοπάτια του Ομήρου», μια επίσκεψη γνωριμίας στην όμορφη Χίο.

Το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Χίου επιστρέφει με θέμα «Ομηρικά Συμπόσια»

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Χίου το βράδυ της 3ης Σεπτεμβρίου σε συνδυασμό με τους περιπάτους «στα μονοπάτια του Ομήρου» την επόμενη ημέρα δημιουργούν ένα διήμερο που αξίζει να βρίσκεται κανείς στη Χίο για να παρακολουθήσει. Αν έχετε την ευκαιρία ή αν βρίσκεστε ήδη στο όμορφο νησί, μην το χάσετε! Ο σύλλογος «Η Μυρωδάτη Χίος» απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση με σύνθημα «Γευτείτε και χαρείτε».

Δείτε στη συνέχεια το αναλυτικό πρόγραμμα

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

7.00μμ. Πλατεία Ν. Πλαστήρα (Βουνακίου) Έναρξη Φεστιβάλ - Χαιρετισμοί επισήμων
7.30μμ. Θεατρικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους με τους «Θεατρεργάτες» του Κοφινά. Αναπαράσταση αρχαιοελληνικού συμποσίου από τη θεατρική ομάδα «Παρασκήνιο 18»
8.00μμ. Ζωντανή παρουσίαση παρασκευής συνταγών αρχαιοελληνικής κουζίνας (live cooking) από γνωστούς σεφ - γευσιγνώστες: Μάνος Βοζικάκης, Νεκταρία Κοκκινάκη, Κωστής Κωστάκης, Γιάννης Λεμονής & Βάνα Μάστορη. Μαζί τους οι Χιώτες σεφ: Γιώργος Καραγιώργης, Ειρήνη Καμπανέλα & Τάσος Ζωτίδης Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία με συνταγές από τα πολιτιστικά σωματεία: Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων, Σύλλογος Πιτυούς «Ο Μάκελος», Διεθνής Ένωση Αστυνομικών /ΤΔ Χίου, Σύλλογος Οιννουσών «Οινόεσσα», Σύλλογος Βολισσού «Ο Όμηρος». Συμμετέχει με αργαλειό ο Γυναικείος Σύνδεσμος «Οι φίλοι του χιώτικου χωριού». Παράλληλες δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά.
9.15μμ. Ο ρόλος του κρασιού στην εποχή του Ομήρου με την Ιστορικό - Αρχαιολόγο κα Έλενα Ράπτη, υπεύθυνη Διεθνών σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.
9.30μμ. Το μουσικό σύνολο «ΛΥΡΑΥΛΟΣ» θα μας ταξιδέψει με «Αρχαία όργανα - Νέα μουσική» γεφυρώνοντας το σήμερα με το χθες υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

9.00 πμ. Αναχώρηση από το Δημαρχείο Χίου με πούλμαν και Ι.Χ. για να γνωρίσουμε «Τα μονοπάτια του Ομήρου». Συμμετέχει ο Σύλλογος «Περιπατείν».

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6945791287 (Άννα Κλαδιά)

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;