Follow us

BBQ στο σπίτι: ιδέες, tips και συνταγές που θα κάνουν τη διαφορά!

Έφτασε η κατάλληλη στιγμή για ένα BBQ! Η διάθεσή μας το αναζητάει περισσότερο από ποτέ και ο καιρός σιγοντάρει αυτή τη χαρούμενη διαδραστική διαδικασία ψησίματος, ακόμα κι αν το «έξω» είναι μια απλή βεράντα. Μάλιστα, η Πρωτομαγιά πλησιάζει και το ιδανικό σκηνικό είναι σίγουρα ένα BBQ συντροφιά με μια παγωμένη Kaiser!

BBQ στο σπίτι: ιδέες, tips και συνταγές που θα κάνουν τη διαφορά!

Το πρώτο ανοιξιάτικο barbeque στο σπίτι θα μας φτιάξει τη διάθεση χωρίς να κουραστούμε, αρκεί να ξέρουμε τα σωστά tips! Δεν χρειάζονται πολλά: μια οποιαδήποτε ψησταριά και μια σωστή προετοιμασία. Στην ανάγκη, κάνει τη δουλειά και το γκριλ της κουζίνας!

Το BBQ θέλει ποικιλία, έστω και μικρή. Μια απλή πρόταση είναι λουκάνικα, αρνίσια παϊδάκια και χοιρινά σουβλάκια ή burger. Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε μεγαλύτερα κομμάτια, μοσχαρίσιες μπριζόλες ή ribeye.

BBQ στο σπίτι: ιδέες, tips και συνταγές που θα κάνουν τη διαφορά!

Στο bbq πρωταγωνιστεί η πρώτη ύλη, άρα η ποιότητά της θα καθορίσει την επιτυχία του εγχειρήματος. Το κατάλληλο κομμάτι κρέατος, με το σωστό κόψιμο αποτελεί τη βάση για ένα καλοψημένο και ζουμερό αποτέλεσμα.

Όλα τα κρεατικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, πριν τοποθετηθούν στη σχάρα. Ολοκληρώστε τη διαδικασία της προετοιμασίας, τολμώντας τη διαφορά και χρησιμοποιώντας φρέσκα μυρωδικά και κάποιο «εξωτικό» μπαχαρικό, σαν το τζίντζερ ή τον κόλιανδρο στη μαρινάδα.

Φυσικά, το ψήσιμο μας θέλει «από πάνω»! Δεν πρέπει να γυρίζουμε το κρέας πάνω από δύο φορές ανά πλευρά και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μη μας ξεφύγει στην ώρα, πάντα ανάλογα με το ψήσιμο που θέλουμε -ιδανικά medium rare ή medium. Όλη η διαδικασία γίνεται πιο ευχάριστη, με ένα ποτήρι Kaiser στο χέρι!

To ψήσιμο ακολουθεί μια σειρά: αρχίζουμε από τα λουκάνικα της «προθέρμανσης», για να προχωρήσουμε σε μπιφτέκια ή κεμπάπ και να συνεχίσουμε με τα αρνίσια παϊδάκια, τα μπριζολάκια, το κοτόπουλο και τα «χοντρά» κρεατικά.

Και βέβαια, θα χρειαστούν κάποια συνοδευτικά, που μπορούν να ετοιμάζονται ταυτόχρονα: πατάτες με τη φλούδα τους τυλιγμένες στο αλουμινόχαρτο θα ψηθούν στη χόβολη, ψητά λαχανικά (κολοκυθάκια, μανιτάρια, πιπεριές, φινόκιο) θα βρουν την κατάλληλη θέση στην ψησταριά ή στο σχαροτήγανο.

Μια φρέσκια σαλάτα θα αναλάβει να μας δροσίσει, ενώ μερικά δροσιστικά ορεκτικά-ντιπ θα ισορροπήσουν τη λιπαρότητα των κρεατικών: ένα ντιπ φέτας ή πιπεριάς Φλωρίνης κι ένα με γιαούρτι, αγγούρι και φρέσκα μυρωδικά. Το θέμα «ψωμί» λύνεται ιδανικά με μια ποικιλία από πίτες (αραβικές, κυπριακές ή για σουβλάκι), ψημένες ελαφρά.

Ας δοκιμάσουμε τρεις συνταγές λίγο διαφορετικές:
Μοσχαρίσια σουβλάκια με φρέσκια σάλτσα ντομάτας
Πικάντικα αρνίσια κεμπάπ
Χοιρινές μπριζόλες στα κάρβουνα και η σαλάτα τους

Τελειοποιήστε την τέχνη του bbq και μάθετε όλα τα μικρά μυστικά, παρακολουθώντας τα επεισόδια της σειράς «The art of Meating» στο κανάλι της Kaiser στο YouTube, όπου ο executive chef Γιάννης Λιόκας μοιράζεται μαζί μας μοναδικά tips που αφορούν στη διαχείριση του κρέατος.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…