Follow us

Κοτόπουλο με πουρέ ρεβιθιού, του Αντώνη Πεχλιβανάκη

Ένα ξεχωριστό comfort πιάτο με πρωταγωνιστή το αγαπημένο όλων κοτόπουλο και μια γαρνιτούρα που ξεφεύγει από τα κλασικά μας προτείνει ο ταλαντούχος σεφ του καινούργιου εστιατορίου «Symposio».

Κοτόπουλο με πουρέ ρεβιθιού, του Αντώνη Πεχλιβανάκη

Μόλις πριν λίγες ημέρες σας γράφαμε για το ολοκαίνουργιο εστιατόριο «Symposio» που άνοιξε τις πόρτες του στην καρδιά της πόλης και την ξεχωριστή πρόταση του σεφ Αντώνη Πεχλιβανάκη, ο οποίος εμπνέεται από τη διατροφική κουλτούρα της αρχαίας Ελλάδας. Το εστιατόριο ανανεώνει ασφαλώς το ραντεβού του μαζί μας για μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, και έως τότε ο σεφ μας προτείνει μια ενδιαφέρουσα συνταγή με πρωταγωνιστή το αγαπημένο όλων κοτόπουλο συνοδεία ενός αρωματικού πουρέ από ρεβίθι για μια γαρνιτούρα που ξεφεύγει από τα κλασικά.

Κοτόπουλο με πουρέ από ρεβίθι αρωματισμένο με γλυκάνισο και σάλτσα βύσσινο

Υλικά για 2 άτομα

2 μπούτια κοτόπουλο
30γρ. μουστάρδα
100 γρ. κόκκινο κρασί
10 γρ. τζίντζερ φρέσκο ή 3 γρ. σε σκόνη
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
60 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Για τον πουρέ ρεβιθιού θα χρειαστούμε:

300 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ)
1 καρότο
1 κρεμμύδι
50 γρ. ούζο
20 γρ. γλυκάνισο
1 φυλλαράκι δάφνη
70 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε τα μπούτια του κοτόπουλου με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Σε μια χύτρα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια βάζουμε και το κοτόπουλο και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το βύσσινο και λίγο νερό. Κλείνουμε τη χύτρα και το αφήνουμε για 45 λεπτά.
Για τον πουρέ ρεβιθιού δουλεύουμε ως εξής: Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε το καρότο, τη δάφνη, το γλυκάνισο και νερό όσο χρειαστεί (υπολογίστε περίπου 650 γρ.) μέχρι να βράσουν καλά. Όταν είναι έτοιμα, βάζουμε όλα τα στέρεα υλικά στο μπλέντερ και τα αλέθουμε προσθέτοντας σιγά σιγά τα υγρά τους που έχουμε κρατήσει στο πλάι, μέχρι να γίνουν πουρές. Τέλος διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το βούτυρο για να έχει ο πουρές μας λεία υφή.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;