Follow us

Η κουζίνα των νησιών στο 360ο bar για καλό σκοπό

Το 360ο bar restaurant διοργανώνει ένα γαστρονομικό φεστιβάλ με άρωμα Αιγαίου και περιβαλλοντική συνείδηση, που αξίζει να παρακολουθήσουμε…

Η κουζίνα των νησιών στο 360ο bar για καλό σκοπό

Μια από τις ενέργειες της φετινής χρονιάς που ξεχωρίσαμε είναι το Think Globally- Act Locally, που υπογράφει το δημοφιλές spot στο Μοναστηράκι. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο, στο εστιατόριο του 360ο με την απαράμιλλη θέα, θα παρελάσουν μερικά από τα πιο ονομαστά αιγαιοπελαγίτικα εστιατόρια και θα μας ταξιδέψουν στους τόπους τους μέσα από τα πιάτα τους. Το μενού σε κάθε περίπτωση περιλαμβάνει χαρακτηριστικά τοπικά πιάτα, φτιαγμένα με τοπικά υλικά.

Πέρα από τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουμε στην Αθήνα τις κουζίνες των νησιών, η όλη διοργάνωση έχει πολύ σημαντικό σκοπό. Τα έσοδα από τα δείπνα θα πάνε σε εθελοντικές οργανώσεις για τον καθαρισμό των θαλασσών και των ακτών.

Η κουζίνα των νησιών στο 360ο bar για καλό σκοπό

Σκοπός είναι το γαστρονομικό φεστιβάλ να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο τα χρήματα να διατίθενται σε μια διαφορετική περιβαλλοντική οργάνωση. Φέτος, οι άνθρωποι του 360ο έχουν επιλέξει τα χρήματα να πάνε στην οργάνωση Aegean Rebreath, που κάνει πολύ καλή δουλειά, όσον αφορά την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ώστε να επιλέξετε την κουζίνα του νησιού ή των νησιών που θέλετε να ανακαλύψετε και κάντε τις κρατήσεις σας.

22/01 Αίγινα – Σκοτάδης

24/01 Τήνος- Ήταν ένα μικρό καράβι

27/01 Σαντορίνη – Λεύκες

29/01 Σίφνος – Η ταβέρνα του Μανώλη

31/01 Ικαρία- Mary Mary

7/02 Σύρος – Μάρω Διακάτου

9/02 Κρήτη – Νυκτερίδα

13/02 Νάξος – Αντάμωμα

15/02 Πάτμος – Μπενέτος

19/02 Ηρακλεία – Araklia

21/02 Ίος – Κατώγι

26/02 Κίμωλος- Meltemi View Taste

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;