ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κατημέρια

Κατημέρια

Υλικά

Για τη ζύμη
800 γρ. αλεύρι καλαμποκίσιο
200 γρ. αλεύρι σταρένιο
250 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ αλάτι
150 γρ. προζύμι ή 30 γρ. μαγιά
Νερό όσο πάρει
Για τη γέμιση
Κατσικίσιο τυρί τριμμένο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα αλεύρια με το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτουμε το προζύμι και το νερό και ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνει ένα αφράτο ζυμάρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα σκεπασμένη. Κόβουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το ραντίζουμε με το τριμμένο τυρί. Τυλίγουμε σε μακριά λωρίδα σαν «φυτίλι» και το τυλίγουμε εσωτερικά να γίνει ένα μεγάλο κουλούρι. Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας να γίνει πλατύ. Τηγανίζουμε τα κατημέρια σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ώστε να ψηθούν μέχρι το εσωτερικό τους.

*Η συνταγή είναι από την ταβέρνα "Ηλιας" στον Έμπωνα Ρόδου.

Επίσης...

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…

Η Καθαρά Δευτέρα και τα φαγητά της

Συυνταγές που προτείνουμε στο πνεύμα της Καθαράς Δευτέρας, «ένα κι ένα» για ουζάκι και τσίπουρο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Θρακιώτικες γαρδούμπες

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο της Στέλλας Σπανού «Θρακιώτικη κουζίνα» το μάτι μας έπεσε στις "θρακιώτικες γαρδούμπες", ως μια καλή πρόταση για ορεκτικό στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης και όλης της Aποκριάς.

Το αποκριάτικο παιδικό πάρτι θέλει τον τρόπο του…

Οργανώνουμε μαζί βήμα-βήμα ένα παιδικό πάρτι σε αποκριάτικο ύφος: ο στολισμός, ο μπουφές, τα ροφήματα, τα γλυκά, οι δραστηριότητες…

Tapas party !

Τα μικρά πιατάκια των tapas μπορεί να έχουν από πικάντικα ορεκτικά -που θυμίζουν ελληνικούς μεζέδες- μέχρι μαγειρευτά, σαλτσάτα φαγητά, μικρά κεμπάπ, τηγανιτά θαλασσινά ή σαλάτες σαν τη ρωσική. Ώρα για πάρτυ αλά ισπανικά!

Βενετσιάνικο παστίτσιο Κυθήρων

Πρόκειται για παστίτσιο που ψήνεται μέσα σε ζύμη και συνηθίζεται τις Απόκριες.

16 ιδέες για τσίκνισμα στο σπίτι

Το μεσοβδόμαδο φαγοπότι της Τσικνοπέμπτης υπήρξε πάντα από τα πιο χαρούμενα και καλοδεχούμενα έθιμα, γι' αυτό και άντεξε σχεδόν ανέπαφο στο χρόνο…