Follow us

Κατημέρια

Κατημέρια

Υλικά

Για τη ζύμη
800 γρ. αλεύρι καλαμποκίσιο
200 γρ. αλεύρι σταρένιο
250 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ αλάτι
150 γρ. προζύμι ή 30 γρ. μαγιά
Νερό όσο πάρει
Για τη γέμιση
Κατσικίσιο τυρί τριμμένο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα αλεύρια με το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτουμε το προζύμι και το νερό και ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνει ένα αφράτο ζυμάρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα σκεπασμένη. Κόβουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το ραντίζουμε με το τριμμένο τυρί. Τυλίγουμε σε μακριά λωρίδα σαν «φυτίλι» και το τυλίγουμε εσωτερικά να γίνει ένα μεγάλο κουλούρι. Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας να γίνει πλατύ. Τηγανίζουμε τα κατημέρια σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ώστε να ψηθούν μέχρι το εσωτερικό τους.

*Η συνταγή είναι από την ταβέρνα "Ηλιας" στον Έμπωνα Ρόδου.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;