ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μαγειρεύοντας με ούζο!


Μαγειρεύοντας με ούζο!

Δεν μαγειρεύουμε συχνά με ούζο. Όμως, η γλυκανισάτη, λεπτή γεύση του, χαρίζει δροσιά και κομψότητα σε πολλά πιάτα και ταιριάζει πολύ με το κοτόπουλο, το αρνί, το χταπόδι, το ψάρι, τα όστρακα και τα οστρακόδερμα. Μην φοβηθείτε την ντομάτα, κάνει καλό ντουέτο με το ούζο και χρησιμοποιείστε ξερά ή φρέσκα βότανα, καθώς και ξύσμα λεμονιού για να δώσετε ένταση.

Αν αποφασίσετε να φτιάξετε κάτι κλασικό, ας πούμε ένα λεμονάτο κρεατικό, χρησιμοποιώντας ούζο αντί για λευκό κρασί στο "σβήσιμο" και θρούμπι μαζί με γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για άρτυμα, έχετε μια πολύ ανάλαφρη καλοκαιρινή εκδοχή. Διαχρονική παραμένει η συνταγή για ζυμαρικά με μύδια και ούζο που μπορείτε να δείτε εδώ, καθώς και το σαγανάκι με γαρίδες με ούζο που μπορείτε να δείτε εδώ.

Updated: 29/06/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 07/08/19

Επίσης...

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…

Η Καθαρά Δευτέρα και τα φαγητά της

Συυνταγές που προτείνουμε στο πνεύμα της Καθαράς Δευτέρας, «ένα κι ένα» για ουζάκι και τσίπουρο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Θρακιώτικες γαρδούμπες

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο της Στέλλας Σπανού «Θρακιώτικη κουζίνα» το μάτι μας έπεσε στις "θρακιώτικες γαρδούμπες", ως μια καλή πρόταση για ορεκτικό στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης και όλης της Aποκριάς.

Το αποκριάτικο παιδικό πάρτι θέλει τον τρόπο του…

Οργανώνουμε μαζί βήμα-βήμα ένα παιδικό πάρτι σε αποκριάτικο ύφος: ο στολισμός, ο μπουφές, τα ροφήματα, τα γλυκά, οι δραστηριότητες…

Tapas party !

Τα μικρά πιατάκια των tapas μπορεί να έχουν από πικάντικα ορεκτικά -που θυμίζουν ελληνικούς μεζέδες- μέχρι μαγειρευτά, σαλτσάτα φαγητά, μικρά κεμπάπ, τηγανιτά θαλασσινά ή σαλάτες σαν τη ρωσική. Ώρα για πάρτυ αλά ισπανικά!

Βενετσιάνικο παστίτσιο Κυθήρων

Πρόκειται για παστίτσιο που ψήνεται μέσα σε ζύμη και συνηθίζεται τις Απόκριες.