Follow us

Μαγειρεύοντας με ούζο!


Μαγειρεύοντας με ούζο!

Δεν μαγειρεύουμε συχνά με ούζο. Όμως, η γλυκανισάτη, λεπτή γεύση του, χαρίζει δροσιά και κομψότητα σε πολλά πιάτα και ταιριάζει πολύ με το κοτόπουλο, το αρνί, το χταπόδι, το ψάρι, τα όστρακα και τα οστρακόδερμα. Μην φοβηθείτε την ντομάτα, κάνει καλό ντουέτο με το ούζο και χρησιμοποιείστε ξερά ή φρέσκα βότανα, καθώς και ξύσμα λεμονιού για να δώσετε ένταση.

Αν αποφασίσετε να φτιάξετε κάτι κλασικό, ας πούμε ένα λεμονάτο κρεατικό, χρησιμοποιώντας ούζο αντί για λευκό κρασί στο "σβήσιμο" και θρούμπι μαζί με γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για άρτυμα, έχετε μια πολύ ανάλαφρη καλοκαιρινή εκδοχή. Διαχρονική παραμένει η συνταγή για ζυμαρικά με μύδια και ούζο που μπορείτε να δείτε εδώ, καθώς και το σαγανάκι με γαρίδες με ούζο που μπορείτε να δείτε εδώ.

Updated: 29/06/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 07/08/19

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…