ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μαγειρεύοντας θαλασσινά με το Grada Nuevo

Μαγειρεύοντας θαλασσινά με το Grada Nuevo

Από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια με θαλασσινή κουζίνα στη Θεσσαλονίκη, το “Grada Nuevo” (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018) γράφει ιστορία εδώ και 23 χρόνια, διατηρώντας τη φήμη του και ανεβάζοντας τον πήχη σε νοστιμιά κάθε χρόνο. Ψυχή του μαγαζιού, ο Απόστολος Ρήγας, που μεταξύ άλλων, καθοδηγεί τους επισκέπτες για το wine pairing του γεύματος, από την πολύ καλή λίστα κρασιών.
Η κομψότητα και το μοντέρνο ύφος του εστιατορίου του δίνει κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, ενώ τα πιάτα που ακολουθούν τις τάσεις της εποχής, τιμώντας παράλληλα την ελληνική κουζίνα, αναδεικνύουν εμπνευσμένα την εξαιρετική πρώτη ύλη. “Υπεύθυνες” για το ωραίο φαγητό, οι μαγείρισσες Ελένη Ρήγα και Πελαγία Σαββαΐδου, με δημιουργίες που ανταγωνίζοντα ισάξια τις δημιουργίες οποιουδήποτε καλού εστιατορίου ψαριού στη Μεσόγειο. Το στιλ της κουζίνας θα μπορούσε να συνοψιστεί στις λέξεις “νόστιμη απλότητα” και εστιάζει στην ανάδειξη της καθαρής γεύσης των φρέσκων ψαρικών και θαλασσινών, που τονίζονται με αρωματικά βότανα και μπαχαρικά. Οι συνταγές που μας εμπιστεύθηκε το Grada Nuevo είναι πρωτότυπες, θα προσθέσουν μια λουσάτη νότα στο τραπέζι της Σαρακοστής και οποιοασδήποτε περίστασης και είναι πολύ εύκολες στην ετοιμασία τους.

Καλαποθάκη 12, Θεσσαλονίκη, 2310/271074, http://www.gradanuevo.gr/

Επίσης...

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…

Η Καθαρά Δευτέρα και τα φαγητά της

Συυνταγές που προτείνουμε στο πνεύμα της Καθαράς Δευτέρας, «ένα κι ένα» για ουζάκι και τσίπουρο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Θρακιώτικες γαρδούμπες

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο της Στέλλας Σπανού «Θρακιώτικη κουζίνα» το μάτι μας έπεσε στις "θρακιώτικες γαρδούμπες", ως μια καλή πρόταση για ορεκτικό στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης και όλης της Aποκριάς.

Το αποκριάτικο παιδικό πάρτι θέλει τον τρόπο του…

Οργανώνουμε μαζί βήμα-βήμα ένα παιδικό πάρτι σε αποκριάτικο ύφος: ο στολισμός, ο μπουφές, τα ροφήματα, τα γλυκά, οι δραστηριότητες…

Tapas party !

Τα μικρά πιατάκια των tapas μπορεί να έχουν από πικάντικα ορεκτικά -που θυμίζουν ελληνικούς μεζέδες- μέχρι μαγειρευτά, σαλτσάτα φαγητά, μικρά κεμπάπ, τηγανιτά θαλασσινά ή σαλάτες σαν τη ρωσική. Ώρα για πάρτυ αλά ισπανικά!

Βενετσιάνικο παστίτσιο Κυθήρων

Πρόκειται για παστίτσιο που ψήνεται μέσα σε ζύμη και συνηθίζεται τις Απόκριες.