Follow us

Μαγειρεύοντας θαλασσινά με το Grada Nuevo

Μαγειρεύοντας θαλασσινά με το Grada Nuevo

Από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια με θαλασσινή κουζίνα στη Θεσσαλονίκη, το “Grada Nuevo” (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018) γράφει ιστορία εδώ και 23 χρόνια, διατηρώντας τη φήμη του και ανεβάζοντας τον πήχη σε νοστιμιά κάθε χρόνο. Ψυχή του μαγαζιού, ο Απόστολος Ρήγας, που μεταξύ άλλων, καθοδηγεί τους επισκέπτες για το wine pairing του γεύματος, από την πολύ καλή λίστα κρασιών.
Η κομψότητα και το μοντέρνο ύφος του εστιατορίου του δίνει κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, ενώ τα πιάτα που ακολουθούν τις τάσεις της εποχής, τιμώντας παράλληλα την ελληνική κουζίνα, αναδεικνύουν εμπνευσμένα την εξαιρετική πρώτη ύλη. “Υπεύθυνες” για το ωραίο φαγητό, οι μαγείρισσες Ελένη Ρήγα και Πελαγία Σαββαΐδου, με δημιουργίες που ανταγωνίζοντα ισάξια τις δημιουργίες οποιουδήποτε καλού εστιατορίου ψαριού στη Μεσόγειο. Το στιλ της κουζίνας θα μπορούσε να συνοψιστεί στις λέξεις “νόστιμη απλότητα” και εστιάζει στην ανάδειξη της καθαρής γεύσης των φρέσκων ψαρικών και θαλασσινών, που τονίζονται με αρωματικά βότανα και μπαχαρικά. Οι συνταγές που μας εμπιστεύθηκε το Grada Nuevo είναι πρωτότυπες, θα προσθέσουν μια λουσάτη νότα στο τραπέζι της Σαρακοστής και οποιοασδήποτε περίστασης και είναι πολύ εύκολες στην ετοιμασία τους.

Καλαποθάκη 12, Θεσσαλονίκη, 2310/271074, http://www.gradanuevo.gr/

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…