Follow us

Ανοιξιάτικα κηπευτικά στο πιάτο

Ανοιξιάτικα κηπευτικά στο πιάτο

Τα κλασικά μαγειρέματα της άνοιξης παίρνουν τη νοστιμιά τους από τα φρέσκα, πράσινα κυρίως, κηπευτικά, που κατά παράδοση κάνουν καριέρα αυτήν την εποχή. Σπαράγγια, αγκινάρες, αρακάς, κουκιά, συν τα αρωματικά βότανα -μαϊντανός, μάραθος, άνηθος-, και τα ζιζάνια, όπως η ρόκα. Αν και εφέτος η άνοιξη έρχεται σε ρυθμούς σαλιγκαριού και η βροχή περισσεύει, τα ανοιξιάτικα λαχανικά έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις αγορές και, όσο να 'ναι, μια διάθεση να μπούμε στην κουζίνα για εδέσματα με πράσινη διάθεση την έχουμε. Οι συνταγές που προτείνω είναι απλούστατες και ταιριάζουν στο σαρακοστιανό πνεύμα της εποχής.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;