ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και σπανάκι

Πίτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και σπανάκι

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας κατεψυγμένο
500 γρ. σπανάκι
20 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
10 σκελίδες σκόρδο
½ φλ. ελαιόλαδο
Για τη μπεσαμέλ:
12 κ.σ. αλεύρι
¾ φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. ξερή μυζήθρα τριμμένη
1200 ml γάλα
4 αβγά
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το βάζουμε σε σουρωτήρι. Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μαϊντανό. Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και κόβουμε σε φετάκια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) και ρίχνουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να πιει τα υγρά του. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σοτάρουμε για 5 -6 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 -6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να χάσουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: βάζουμε σε μέτρια φωτιά το αλεύρι με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε σταθερά μέχρι να ξανθύνει ελαφρά. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μυζήθρα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Ρίχνουμε την μπεσαμέλ στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε το αλάτι και ρίχνουμε όσο φρεσκοτριμμένο πιπέρι θέλουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C. Αλείφουμε πολύ ελαφρά μια μακρόστενη βαθιά φόρμα με ελαιόλαδο και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε τη γέμισηκαι ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε την πίτα κομμένη σε χοντρές φέτες.

A.T.

Επίσης...

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…

Η Καθαρά Δευτέρα και τα φαγητά της

Συυνταγές που προτείνουμε στο πνεύμα της Καθαράς Δευτέρας, «ένα κι ένα» για ουζάκι και τσίπουρο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Θρακιώτικες γαρδούμπες

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο της Στέλλας Σπανού «Θρακιώτικη κουζίνα» το μάτι μας έπεσε στις "θρακιώτικες γαρδούμπες", ως μια καλή πρόταση για ορεκτικό στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης και όλης της Aποκριάς.

Το αποκριάτικο παιδικό πάρτι θέλει τον τρόπο του…

Οργανώνουμε μαζί βήμα-βήμα ένα παιδικό πάρτι σε αποκριάτικο ύφος: ο στολισμός, ο μπουφές, τα ροφήματα, τα γλυκά, οι δραστηριότητες…

Tapas party !

Τα μικρά πιατάκια των tapas μπορεί να έχουν από πικάντικα ορεκτικά -που θυμίζουν ελληνικούς μεζέδες- μέχρι μαγειρευτά, σαλτσάτα φαγητά, μικρά κεμπάπ, τηγανιτά θαλασσινά ή σαλάτες σαν τη ρωσική. Ώρα για πάρτυ αλά ισπανικά!

Βενετσιάνικο παστίτσιο Κυθήρων

Πρόκειται για παστίτσιο που ψήνεται μέσα σε ζύμη και συνηθίζεται τις Απόκριες.