Follow us

Μπέργκερ με τηγανητό αβγό

Μπέργκερ με τηγανητό αβγό

Υλικά

300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
200 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον
100 γρ. κολοκυθάκι τριμμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 αβγά
4 φέτες τυρί έμενταλ ή τσένταρ ή γκούντα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τη γαρνιτούρα
Ντομάτα, μαρούλι ή σαλάτα, αγγουράκι τουρσί, κρεμμύδια σε φέτες ή αβοκάντο

Εκτέλεση

Βάζουμε το κολοκυθάκι σε σουρωτήρι με ένα βάρος επάνω, να βγάλει τα νερά του. Τηγανίζουμε το μπέικον σκέτο, σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό και να βγάλει το λίπος του. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το μπέικον, το κολοκυθάκι και πιπέρι. Πλάθουμε τέσσερα μπέργκερς και τα ψήνουμε σε λαδωμένη σχάρα. Χωρίζουμε τα ψωμάκια στα δύο και τα ψήνουμε στη σχάρα με την κομμένη μεριά προς τα κάτω. Τηγανίζουμε τα αβγά αφήνοντας τον κρόκο όσο απαλό ή σφιχτό θέλουμε. Βάζουμε επάνω σε κάθε μισό ψωμάκι όποιο συνδυασμό από τις γαρνιτούρες μας αρέσει (ντομάτα, μαρούλι, σαλάτα, αγγουράκι τουρσί, κρεμμύδια σε φέτες, αβοκάντο) και ακουμπάμε το μπέργκερ. Το καλύπτουμε με ένα τηγανητό αβγό, αλατίζουμε τον κρόκο και σκεπάζουμε με το άλλο μισό ψωμάκι. Σερβίρουμε αμέσως.

A.T.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;