Follow us

Σπαγγέτι ολικής αλέσεως με ντοματάκια, σκόρδο, μυζήθρα και δεντρολίβανο

Σπαγγέτι ολικής αλέσεως με ντοματάκια, σκόρδο, μυζήθρα και δεντρολίβανο

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως
250 γρ. ντοματάκια βελανίδια
250 γρ. μυζήθρα φρέσκια ανάλατη
6 σκελίδες σκόρδο
½ φλ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. φύλλα από φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα ντοματάκια στα δύο κατά μήκος και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Χωρίζουμε τη μυζήθρα με το πιρούνι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε πολύ χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα. Βάζουμε τα σπαγγέτι να βράζουν και προσθέτουμε στο τηγάνι με το σκόρδο τα ντοματάκια και το δεντρολίβανο, αλατίζουμε, ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν λίγο. Σουρώνουμε γρήγορα τα σπαγγέτι, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με το καυτό περιεχόμενο του τηγανιού (ελαιόλαδο, ντοματάκια, σκόρδο). Ανακατεύουμε, ρίχνουμε τη μυζήθρα και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

A.T.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;