Follow us

Αβγά ποσέ σε σάλτσα ντομάτα

Αβγά ποσέ σε σάλτσα ντομάτα

Υλικά

6 αβγά
1 κ. ώριμες σφιχτές ντομάτες
½ φλ. ελαιόλαδο
1μέτριο ξερό κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
½ φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες. Τρίβουμε τις ντομάτες (τα 750 γρ.) στη χοντρή μεριά του τρίφτη και ψιλοκόβουμε τα 250 γρ. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, την πάπρικα και τη ζάχαρη και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μελώσει η σάλτσα –αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο καυτό νερό. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, αλατίζουμε, προσθέτουμε τον βασιλικό, ανακατεύουμε και φτιάχνουμε 6 «φωλιές» με το πίσω μέρος ενός κουταλιού της σούπας. Σπάζουμε προσεκτικά μέσα σε κάθε «φωλιά» 1 αβγό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το ασπράδι. Ρίχνουμε με κουτάλι σάλτσα επάνω στον κρόκο να πήξει λίγο και αυτός. Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψημένο χωριάτικο ψωμί.

Α.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…