Follow us

Ethnic street food στο σπίτι

Ethnic street food στο σπίτι

Ο βασικός λόγος που αγαπάμε το ethnic φαγητό και δη αυτό του δρόμου, είναι η ικανότητά του, με μερικές μπουκιές μονάχα, να μας ταξιδεύει αστραπιαία σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Γεύσεις, υλικά και μυρωδιές που έχουμε συναντήσει στις βόλτες μας στην Ισπανία και τη Σικελία, ή ονειρευόμαστε να δοκιμάσουμε στην Ινδία και τη Σιγκαπούρη, ξεδιπλώνουν έναν μίτο που μας μεταφέρει αυτόματα σε τοπία μακρινά, σεργιανώντας μας στους δρόμους της φαντασίας και των αναμνήσεων. Συνθήκη ιδανική για το τραπέζι μας, ιδίως γι’ αυτές τις μέρες εσωστρέφειας που διανύουμε.

Το ethnic φαγητό μπορεί να φέρει τον κόσμο ολόκληρο στο σπίτι μας, συμπυκνώνουν τη διατροφική κουλτούρα ξένων λαών που, ανάλογα με τη χώρα, μπορεί να μεταφράζονται σε spring rolls, hot dogs, σούπες, tacos και burritos, ένα καλαμπόκι ή ένα σακουλάκι ψητά κάστανα, κροκέτες μπακαλιάρου, τηγανίτες με γαρίδες, ένα σουβλάκι. Πολλά και πολύ διαφορετικά φαγητά, που δεν χρειάζεται ούτε να κλείσουμε τραπέζι, ούτε να βάλουμε τα καλά σου για να τα απολαύσουμε. Είναι μια μικρή γιορτούλα, είτε με παρέα, είτε κατά μόνας.

Όλη αυτή την αύρα του ethnic street food επιχειρούμε να μεταφέρουμε στο σπίτι, προτείνοντας τις συνταγές που ακολουθούν. Μαζί με τις μυρωδιές από τα μπαχαρικά, η ανάλογη μουσική και ίσως το σχετικό ποτό, θα βοηθήσουν να δημιουργηθεί χαλαρή διάθεση με ταξιδιάρικη αύρα, σχεδόν από το τίποτα.

Updated: 30/03/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 16/03/17

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;