Follow us

Παραδοσιακά φαγητά του Δεκαπενταύγουστου

To «Πάσχα του Καλοκαιριού» όπως χαρακτηρίζεται ατύπως ο Δεκαπενταύγουστος για το δοξαστικό του χαρακτήρα, σε γαστρονομικό επίπεδο ζητάει τις ανάλογες τιμές.

Παραδοσιακά φαγητά του Δεκαπενταύγουστου

Κατά παράδοση, στο επίκεντρο βρίσκεται το κρέας, κυρίως κατσίκι, με καταβολές από το Αιγαίο, αφού τα ντόπια ερίφια είναι ιδιαίτερα νόστιμα, καθώς κομμάτι της διατροφής τους είναι και το αλάτι που πασπαλίζει τα βοσκοτόπια τους. Αυτό που έχει βαρύνουσα σημασία, όμως, σε μια τόσο μεγάλη γιορτή και με τόσους πολλούς εορτάζοντες σε ολόκληρη την Ελλάδα, είναι να βρεθεί στο επίκεντρο ένα πιάτο λουσάτο, πλούσιο, που να σηκώνει κρασί και να κρατάει την παρέα γύρω από το τραπέζι. Με αυτές τις προδιαγραφές κατά νου, επιλέγουμε για το Δεκαπενταύγουστο δυνατές συνταγές με μοσχάρι και χοιρινό στην κατσαρόλα από διάφορες τοπικές κουζίνες της χώρας, με ωραίες σάλτσες που συνοδεύουν μακαρόνια ή πατάτες και που μπορεί να ταΐσει κόσμο κάθε ηλικίας και γούστου. Αν δεν μπορούμε να διανοηθούμε Δεκαπενταύγουστο χωρίς κατσίκι ή αρνί, εδώ και εδώ υπάρχουν εξαιρετικές συνταγές με κατσίκι ή αρνί για το δεκαπενταυγουστιάτικο τραπέζι μας.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;