Follow us

Πράσινα φασολάκια με καρύδια, σκόρδο και αρωματικά βότανα

Πράσινα φασολάκια με καρύδια, σκόρδο και αρωματικά βότανα

Υλικά

1 κ. φρέσκα φασολάκια
¾ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
5 κόκκοι μαυροπίπερο
5 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. ρίγανη
8 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
½ φλ. καρύδια ψίχα χοντροκοπανισμένα
αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φασολάκια (αφαιρούμε τις δύο άκρες και την κλωστούλα που έχουν στη μια πλευρά). Τα αφήνουμε ολόκληρα. Καθαρίζουμε το σκόρδο και κόβουμε κάθε σκελίδα καθέτως, ανάλογα με το μέγεθος της κάθε σκελίδας, στα δύο ή στα τρία. Κόβουμε τα φύλλα του φασκόμηλου με το χέρι σε δυο –τρία κομμάτια.
Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό (1 κ.σ. κοφτή αλάτι ανά 1 lt νερό) ίσα –ίσα να μαλακώσουν (al dente). Τα ρίχνουμε αμέσως σε κρύο νερό να σταματήσει ο βρασμός και να μην παραμαλακώσουν και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν πολύ καλά. Τα μεταφέρουμε σε βαθουλή πιατέλα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τους κόκκους του πιπεριού και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει.. Τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το φασκόμηλο, τη ρίγανη και τα καρύδια, κουνώντας συνεχώς το τηγάνι. Περιχύνουμε τα φασολάκια, αφήνουμε 5 λεπτά να χλιάνει το φαγητό και το σερβίρουμε σαν γαρνιτούρα σε κρεατικό της σχάρας ή μαζί με κίτρινα τυριά (γραβιέρα ώριμη, παρμεζάνα).

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;