Follow us

Κοτόπουλο με αμπελοφάσουλα και πατάτες

Κοτόπουλο με αμπελοφάσουλα και πατάτες

Υλικά

1800 γρ. κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
750 γρ. πατάτες, κομμένες σε μεγάλους κύβους
500 γρ. αμπελοφάσουλα καθαρισμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη με τη λάμα ενός μαχαιριού
1 κιλό ντομάτες φρέσκες, κομμένες σε κυβάκια
1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
100 ml λευκό κρασί
2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ. κ. ψιλοτριμμένο ξερό δυόσμο ή φρέσκο, ψιλοκομμένο
½ κ. κ. ξερή μαντζουράνα ή ρίγανη
50-60 ml ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους τους και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Πλένουμε τα αμπελοφάσουλα, κι αν είναι πολύ μακριά, τα κόβουμε στα δύο ή στα τρία. Αφαιρούμε ή καψαλίζουμε τις τριχούλες από το κοτόπουλο. Το πλένουμε και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, από όλες τις πλευρές τους. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγομαγειρεύονται, σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας πότε- πότε για να μην κολλήσει το φαγητό. Μόλις σοταριστούν τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράζει για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τις πατάτες, τη ντομάτα, τον πελτέ, το δυόσμο, τη μαντζουράνα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί το φαγητό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράζει, φροντίζοντας να ανακινούμε συχνά την κατσαρόλα. Στα 10-12 λεπτά, προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα και τοn μαϊντανό κι αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για άλλα 15-20 λεπτά, σε σιγανή, πάντα φωτιά, χωρίς να ανακατέψουμε ξανά το φαγητό για να μη λιώσουν τα υλικά του. Λίγο πριν απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά δοκιμάζουμε αν χρειάζεται κι άλλο αλάτι, εκτός από τις πατάτες που απορροφούν το περισσότερο.

Θ.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;