ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ηπειρώτικη συκωταριά φρικασέ

Ηπειρώτικη συκωταριά φρικασέ

Υλικά

1 κεφαλάκι (για το ζωμό)
120 γρ. βούτυρο γάλακτος
3 ματσάκια πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
2 συκωταριές αρνίσιες
100 ml λευκό, ξηρό κρασί
6-7 μαρούλια (ανάλογα με το μέγεθος τους)
3 αβγά
2 λεμόνια

Παρασκευή

Βράζουμε το κεφαλάκι για να πάρουμε το ζωμό του. Ζεματάμε τις συκωταριές, τις αφήνουμε να στραγγίζουν στο σουρωτήρι και τις ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Ζεσταίνουμε 100 γρ βούτυρο και σοτάρουμε τη συκωταριά και στη συνέχεια τη σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ζωμό από το κεφαλάκι και 1-2 κουταλιές επιπλέον βούτυρο και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά. στη συνέχεια ρίχνουμε τα μαρούλια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και τα βράζουμε όλα μαζί για άλλα 7-8 λεπτά. Δοκιμάζουμε και όταν δούμε πως το φαγητό έχει βράσει σε ικανοποιητικό βαθμό, απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αβγά με το λεμόνι σε αβγολέμονο, προσθέτουμε, κουταλιά-κουταλιά, ζωμό στο αβγολέμονο και αβγοκόβουμε το φαγητό.

Θ.Τ.

Επίσης...

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…

Η Καθαρά Δευτέρα και τα φαγητά της

Συυνταγές που προτείνουμε στο πνεύμα της Καθαράς Δευτέρας, «ένα κι ένα» για ουζάκι και τσίπουρο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Θρακιώτικες γαρδούμπες

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο της Στέλλας Σπανού «Θρακιώτικη κουζίνα» το μάτι μας έπεσε στις "θρακιώτικες γαρδούμπες", ως μια καλή πρόταση για ορεκτικό στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης και όλης της Aποκριάς.

Το αποκριάτικο παιδικό πάρτι θέλει τον τρόπο του…

Οργανώνουμε μαζί βήμα-βήμα ένα παιδικό πάρτι σε αποκριάτικο ύφος: ο στολισμός, ο μπουφές, τα ροφήματα, τα γλυκά, οι δραστηριότητες…

Tapas party !

Τα μικρά πιατάκια των tapas μπορεί να έχουν από πικάντικα ορεκτικά -που θυμίζουν ελληνικούς μεζέδες- μέχρι μαγειρευτά, σαλτσάτα φαγητά, μικρά κεμπάπ, τηγανιτά θαλασσινά ή σαλάτες σαν τη ρωσική. Ώρα για πάρτυ αλά ισπανικά!

Βενετσιάνικο παστίτσιο Κυθήρων

Πρόκειται για παστίτσιο που ψήνεται μέσα σε ζύμη και συνηθίζεται τις Απόκριες.