Follow us

Μανιτάρια γεμιστά με τραγανό μείγμα παρμεζάνας

 Μανιτάρια γεμιστά με τραγανό μείγμα παρμεζάνας

υλικά

12 μεγάλα λευκά μανιτάρια (πολύ φρέσκα και σφιχτά)
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (από κομμάτι)
50 γρ. αμυγδαλόψιχα σκόνη (αλεσμένη στο μούλτι)
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο φρέσκο (εκτός ψυγείου)
1 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένο
3-4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Γιά να πετύχει η συνταγή τα μανιτάρια πρέπει να είναι πολύ φρέσκα και σφιχτά. Είναι προτιμότερο να τα σκουπίσουμε και να μην τα πλύνουμε. Θα κόψουμε την άκρη από τα ποδαράκια τους, θα τα αφαιρέσουμε προσεκτικά και θα τα ψιλοκόψουμε. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ψιλοκομμένα ποδαράκια με τον μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και τα μοιράζουμε στα μανιτάρια. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη αμυγδάλου και την παρμεζάνα και δουλεύουμε λίγο το μείγμα με τις άκρες των δαχτύλων (φτιάχνουμε ένα "κράμπλ"). Ρίχνουμε τα χοντρά ψίχουλα που θα σχηματιστούν επάνω στα μανιτάρια. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 10'-12' σε φούρνο προθερμασμένο στους 200ο. Σερβίρουμε αμέσως.

tips: αποφεύγουμε το πλύσιμο των μανιταριών, γιατί απορροφούν αμέσως νερό, το οποίο βγάζουν κατόπιν στο ψήσιμο. Αν θέλουμε να τα πλύνουμε οπωσδήποτε, θα το κάνουμε μόνο αν έχουμε μανιτάρια πολύ φρέσκα και σφιχτά και θα τα σκουπίσουμε αμέσως ένα ένα, με καθαρή πετσέτα.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;