Follow us

Σολομός ψητός με μαρούλι και βινεγκρέτ από φρούτα του πάθους (του Μιχάλη Νουρλόγλου)

Σολομός ψητός με μαρούλι και βινεγκρέτ από φρούτα του πάθους (του Μιχάλη Νουρλόγλου)

Υλικά για δυο άτομα

Δυο φιλέτα σολομού 200γρ το κάθε ένα
20 φύλλα μαρουλιού
για τη βινεγκρέτ
Σάρκα από 2 φρούτα του πάθους
50γρ ελαιόλαδο
Χυμό και ξύσμα από ένα lime
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Φτιάχνουμε την βινεγκρέτ χτυπώντας όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και σουρώνοντας μετά με μια ψιλή σήτα. Κόβουμε το μαρούλι με το χέρι σε μικρά κομμάτια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλέτα του σολομού και από τις δυο πλευρές. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι και τελειώνουμε το ψήσιμο στο φούρνο για 5-6 λεπτά. Παράλληλα ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα τη βινεγκρέτ και προσθέτουμε τα φύλλα από το μαρούλι. Μαλακώνουμε για λίγο τα φύλλα του μαρουλιού και τα μοιράζουμε σε δυο βαθιά πιάτα μαζί με την βινεγκρέτ. Από πάνω βάζουμε τα φιλέτα του σολομού και σερβίρουμε.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;