Follow us

Suzi Tros, το επιτυχημένο εστιατόριο μίας Ελληνίδας στο Λονδίνο

SUZI TROS ΛΟΝΔΙΝΟ

Αν υπάρχει ένα αναφαίρετο δικαίωμα στην περίοδο του Covid-19 αυτό είναι η ελπίδα όλων σε καλύτερες ημέρες. Τόσο τα όνειρα όσο και τα πλάνα - ακόμα κι αν αυτά πρόκειται να είναι πλέον πιο ελαστικά - λειτουργούν σαν κινητήρια δύναμη για να προχωρήσει κάθε άνθρωπος. Μπορεί το τοπίο των ταξιδιών και των μετακινήσεων να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, αλλά δεν σας εμποδίζει κανείς από το να σκεφτείτε τον επόμενο προορισμό και να φτιάξετε τη wishlist σας.

Το Suzi Tros είναι ένα κομψό ελληνικό μπιστρό στο Λονδίνο - δημιούργημα της Χριστίνας Μουράτογλου και του συζύγου της Addrien Carre - που συστήνει στους Βρετανούς τη μεσογειακή κουζίνα και δη τις κλασικές ελληνικές γεύσεις. Το εστιατόριο οφείλει το όνομά του στην ταινία Η Παριζιάνα, όπου η Ρένα Βλαχοπούλου ως μαντάμ Πελαζί λέει σε μία πελάτισσά της "Σούζι τρως. Και τρως και ψεύδεσαι". Η ατάκα πέρασε από τον ελληνικό κινηματογράφο στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα όπως άλλωστε έχει γίνει και με την παραδοσιακή κουζίνα που επανεφευρίσκει τον εαυτό της και κερδίζει έδαφος σε όλο τον κόσμο.

Το μενού του Suzi Tros είναι σχεδιασμένο ώστε τα πιάτα να μοιράζονται στα τραπέζια, ακολουθώντας τη λογική των μεζέδων και υπακούοντας στη φιλοσοφία των ελληνικών τραπεζιών. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην προέλευση των προϊόντων, καθώς οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να επιλέγουν φρέσκα και εποχικά τρόφιμα, καθώς επίσης και από βιώσιμες παράγωγες.

Μέχρι να ταξιδέψετε ξανά, γνωρίστε το επιτυχημένο εγχείρημα μιας Ελληνίδας στο Λονδίνο.

Suzi Tros, το επιτυχημένο εστιατόριο μίας Ελληνίδας στο Λονδίνο

Μεσογειακές γεύσεις σε έναν προσεγμένο χώρο.

Suzi Tros

Προσοχή στη λεπτομέρεια.

Suzi Tros

Η θάλασσα στο πιάτο.

Suzi Tros

Η απλότητα στη γεύση μέσα από ποιοτικά υλικά.

Suzi Tros

Καρέκλες που παραπέμπουν σε καφενείο.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;