ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

«Σκουτάρι»: ένα ξεχωριστό ελαιόλαδο από την Κριτσά

«Σκουτάρι»: ένα ξεχωριστό ελαιόλαδο από την Κριτσά

Ο ιστορικός ελαιώνας της Κριτσάς του Λασιθίου φημίζεται για τον ανώτερης γεύσης καρπό του, που οφείλεται και στη βιοποικιλότητα της περιοχής και δίνει ιδιαίτερα στοιχεία στο ελαιόλαδο. Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα ελαιοποίησης σε γευστικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες που έχουμε δοκιμάσει, είναι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Σκουτάρι», κορωνέικης ποικιλίας, που παράγει και εμφιαλώνει η Μαρία Σγουρού στην Κριτσά (οικογένεια Βάρδα). Παράγεται με βιολογική καλλιέργεια του υπεραιωνόβιου οικογενειακού ελαιώνα, που σήμερα φτάνει την έκταση των 60 στρεμμάτων και έχει πολλές βραβεύσεις στο ενεργητικό του.

Πρόκειται για ένα ε.π. ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής και ψυχρής έκθλιψης, με μεγάλη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες. Η διαχείριση του καρπού από τους παραγωγούς έχει γίνει μετά από πολλή έρευνα, ατελείωτες δοκιμές και συνεργασία με το ΕΚΠΑ, για να καταλήξει σε ένα ελαιόλαδο που εκτός από εξαιρετική γεύση διαθέτει και πολύτιμα στοιχεία για την υγεία σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μάλιστα, η ονομασία «σκουτάρι» -η «ασπίδα» στον Ερωτόκριτο- χρησιμοποιήθηκε μεταφορικά, υποδηλώνοντας ότι το συγκεκριμένο ελαιόλαδο αποτελεί μια ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό μας…

Το «Σκουτάρι» διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό καλαίσθητων φιαλών των 500 και των 250 ml, με χρώμα και παράσταση που παραπέμπει σε αρχαίο μελανόμορφο αγγείο.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.skoutarioliveoil.com

Επίσης...

10+1 νηστίσιμες συνταγές για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Επιλέξαμε τις αγαπημένες μας παραδοσιακές (και μη) συνταγές για ορεκτικά, κυρίως και γλυκά

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

Περισσότερα από

Τυρινή, η εβδομάδα που γιορτάζει το τυρί!

H τρίτη εβδομάδα των Απόκρεω ονομάζεται Τυροφάγος ή Τυρινή ή Μακαρονού.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…

Η Καθαρά Δευτέρα και τα φαγητά της

Συυνταγές που προτείνουμε στο πνεύμα της Καθαράς Δευτέρας, «ένα κι ένα» για ουζάκι και τσίπουρο!

Θρακιώτικες γαρδούμπες

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο της Στέλλας Σπανού «Θρακιώτικη κουζίνα» το μάτι μας έπεσε στις "θρακιώτικες γαρδούμπες", ως μια καλή πρόταση για ορεκτικό στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης και όλης της Aποκριάς.