Follow us

Η γαστρονομική παράδοση της Καλαβρίας στην Αθήνα

To Eλληνο Ιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας προβάλλει τις γεύσεις μιας περιοχής που συνδέεται ιστορικά με την Ελλάδα, μέσα από το πρόγραμμα Agora Calabria, που απευθύνεται σε εμπόρους και καταναλωτές.

Η γαστρονομική παράδοση της Καλαβρίας στην Αθήνα

Πάνω από 10 είδη αλλαντικών κοπής (prosciutto, salsiccia, capicollo, guanciale κ. ά.), εξαιρετικά πρόβεια τυριά, caciocavallo, pecorino al Vino, ricotta affumicata, την πικάντικη τοπική σπεσιαλιτέ Nduja, ιδιαίτερες σάλτσες και deli σε βαζάκια, κρασιά και άλλα δείγματα της τοπικής γαστρονομίας περιλαμβάνει η κίνηση γνωριμίας με την Καλαβρία, μια από τις λιγότερο προβεβλημένες περιοχές της Ιταλίας, στο νοτιότερο άκρο της ιταλικής «μπότας». Η Καλαβρία, ως γνωστόν, ήταν μέρος της Μεγάλης Ελλάδας και διατηρεί ακόμα ελληνόφωνα χωριά, με απογόνους των αρχαίων αποίκων που μιλούν τα «γκρεκάνικα».

Το πρόγραμμα Agora Clabria θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι, με σκοπό την προώθηση των τοπικών προϊόντων της Καλαβρίας και τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας με ελληνικές επιχειρήσεις στον χώρο τον τροφίμων. Σε αυτό το πλαίσιο, για τον επόμενο μήνα θα βρίσκουμε τα προϊόντα και τη σχετική πληροφόρηση στα κρεοπωλεία-deli Carnicero (Νέο Ψυχικό και Κηφισιά, τηλ. 210 6770050), ενώ πληροφορίες για τις επερχόμενες δράσεις αναζητούμε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Επίσης...

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;