ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Η γαστρονομική παράδοση της Καλαβρίας στην Αθήνα

To Eλληνο Ιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας προβάλλει τις γεύσεις μιας περιοχής που συνδέεται ιστορικά με την Ελλάδα, μέσα από το πρόγραμμα Agora Calabria, που απευθύνεται σε εμπόρους και καταναλωτές.

Η γαστρονομική παράδοση της Καλαβρίας στην Αθήνα

Πάνω από 10 είδη αλλαντικών κοπής (prosciutto, salsiccia, capicollo, guanciale κ. ά.), εξαιρετικά πρόβεια τυριά, caciocavallo, pecorino al Vino, ricotta affumicata, την πικάντικη τοπική σπεσιαλιτέ Nduja, ιδιαίτερες σάλτσες και deli σε βαζάκια, κρασιά και άλλα δείγματα της τοπικής γαστρονομίας περιλαμβάνει η κίνηση γνωριμίας με την Καλαβρία, μια από τις λιγότερο προβεβλημένες περιοχές της Ιταλίας, στο νοτιότερο άκρο της ιταλικής «μπότας». Η Καλαβρία, ως γνωστόν, ήταν μέρος της Μεγάλης Ελλάδας και διατηρεί ακόμα ελληνόφωνα χωριά, με απογόνους των αρχαίων αποίκων που μιλούν τα «γκρεκάνικα».

Το πρόγραμμα Agora Clabria θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι, με σκοπό την προώθηση των τοπικών προϊόντων της Καλαβρίας και τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας με ελληνικές επιχειρήσεις στον χώρο τον τροφίμων. Σε αυτό το πλαίσιο, για τον επόμενο μήνα θα βρίσκουμε τα προϊόντα και τη σχετική πληροφόρηση στα κρεοπωλεία-deli Carnicero (Νέο Ψυχικό και Κηφισιά, τηλ. 210 6770050), ενώ πληροφορίες για τις επερχόμενες δράσεις αναζητούμε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Επίσης...

10+1 νηστίσιμες συνταγές για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Επιλέξαμε τις αγαπημένες μας παραδοσιακές (και μη) συνταγές για ορεκτικά, κυρίως και γλυκά

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

Περισσότερα από

Τυρινή, η εβδομάδα που γιορτάζει το τυρί!

H τρίτη εβδομάδα των Απόκρεω ονομάζεται Τυροφάγος ή Τυρινή ή Μακαρονού.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…

Η Καθαρά Δευτέρα και τα φαγητά της

Συυνταγές που προτείνουμε στο πνεύμα της Καθαράς Δευτέρας, «ένα κι ένα» για ουζάκι και τσίπουρο!

Θρακιώτικες γαρδούμπες

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο της Στέλλας Σπανού «Θρακιώτικη κουζίνα» το μάτι μας έπεσε στις "θρακιώτικες γαρδούμπες", ως μια καλή πρόταση για ορεκτικό στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης και όλης της Aποκριάς.