ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ζυμαρικά ολικής με λαχανικά από τον Μπάρμπα Στάθη

Ζυμαρικά ολικής με λαχανικά από τον Μπάρμπα Στάθη

Δυο νέα προϊόντα με βάση τα ζυμαρικά και τα λαχανικά ήρθαν να προστεθούν στα προϊόντα Μπάρμπα Στάθης: βίδες ολικής άλεσης με μελιτζάνα και βασιλικό και πένες ολικής άλεσης με μανιτάρια και βασιλικό. Και τα δυο έχουν υψηλή διατροφική αξία και είναι πηγή φυτικών ινών και κατάλληλα για χορτοφάγους. Οι επιτυχημένοι συνδυασμοί βρίσκονται στο πιάτο μας σε 15’, προσθέτοντας απλά μόνο νερό και λίγο ελαιόλαδο. Μπορούμε, όμως, να τα χρησιμοποιήσουμε και σαν βάση για ένα δικό μας πιάτο ή σαν συνοδευτικό ενός κοτόπουλου ή κρεατικού.

Δυο ιδέες για παράδειγμα: στις βίδες ολικής άλεσης με μελιτζάνα και βασιλικό μπορούμε να προσθέσουμε σωταρισμένο σκόρδο, κρεμμύδι ή λιαστή ντομάτα και κάππαρη αλλά και φιλετάκια αντζούγιας αν θέλουμε κάτι πιο δυνατό και «σικελιάνικο»! Στις πένες ολικής άλεσης με μανιτάρια και βασιλικό, πάλι, ταιριάζουν κομματάκια ψητού κοτόπουλου, ή σωταρισμένο προσούτο και τριμμένη παρμεζάνα -αν δεν περιοριζόμαστε στο χορτοφαγικό. Γενικά, είναι δυο προϊόντα που διευκολύνουν το καθημερινό μας τραπέζι -και όχι μόνο.

Επίσης...

10+1 νηστίσιμες συνταγές για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Επιλέξαμε τις αγαπημένες μας παραδοσιακές (και μη) συνταγές για ορεκτικά, κυρίως και γλυκά

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

Περισσότερα από

Τυρινή, η εβδομάδα που γιορτάζει το τυρί!

H τρίτη εβδομάδα των Απόκρεω ονομάζεται Τυροφάγος ή Τυρινή ή Μακαρονού.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…

Η Καθαρά Δευτέρα και τα φαγητά της

Συυνταγές που προτείνουμε στο πνεύμα της Καθαράς Δευτέρας, «ένα κι ένα» για ουζάκι και τσίπουρο!

Θρακιώτικες γαρδούμπες

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο της Στέλλας Σπανού «Θρακιώτικη κουζίνα» το μάτι μας έπεσε στις "θρακιώτικες γαρδούμπες", ως μια καλή πρόταση για ορεκτικό στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης και όλης της Aποκριάς.