ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Στο Maraveal για πολυσυλλεκτική κουζίνα

Κάτι νόστιμο ετοιμάζει ο Αντώνης Πεχλιβανάκης στα νότια προάστια.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΑΚΗΣ ΜΑΡΑΒΙΛ

Η αλήθεια είναι πως περνώντας την πόρτα του Glyfada Riviera Hotel και προσπερνώντας το λιτό αλλά κομψό -minimal με απλές γραμμές και προσεγμένη διακόσμηση- εσωτερικό του λόμπι με κατεύθυνση το τραπέζι μου -στον ευρύτερο χώρο της πισίνας και εκεί όπου σερβίρουν τα δύο εστιατόρια του ξενοδοχείου (το γαστρονομικό) Maraveal και (το πολύ πιο χαλαρό pool bar) Atoll- δεν περίμενα πως θα με εξέπληττε σε τέτοιο βαθμό η κουζίνα του Αντώνη Πεχλιβανάκη.

Το concept

Ο τελευταίος, μετά από αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, έχει επιστρέψει στη χώρα και εδώ και λίγους μήνες κρατά τα ηνία στην κουζίνα των γευστικών projects στο 5* ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Ο ταλαντούχος σεφ χαρακτηρίζεται από την πολυσυλλεκτικότητα στις γεύσεις του, αποτέλεσμα των εμπειριών, του ταλέντου και των παραστάσεών του, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στα πιάτα του.

Ένα mix δημιουργικότητας, διεθνών επιρροών αλλά και παράδοσης - για παράδειγμα, έχει αντλήσει έμπνευση στον τρόπο μαγειρέματος κάποιων κρεάτων, από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τις Σέρρες.

Στο Maraveal για πολυσυλλεκτική κουζίνα

Παράλληλα, γίνεται τρομακτικά σχολαστική δουλειά στο "χειροποίητο" κομμάτι - σχεδόν τα πάντα φτιάχνονται εδώ. Και αυτό ισχύει σε συντριπτικό βαθμό: Εκτός από τα κρουασανάκια του πρωινού και το ψωμί του τοστ, όλα τα υπόλοιπα παρασκευάζονται στο χέρι. Και αυτό είναι σίγουρα κάτι θετικό ως προς την κατεύθυνση που θέλει ο σεφ Πεχλιβανάκης να δώσει στο γαστρονομικό του project.

Οι γεύσεις

Αρχικά, τα πολύ σωστά 'ωμά' του Maraveal σε κερδίζουν. Τόσο το σεβίτσε λαβράκι όσο και το μοσχάρι καρπάτσιο, μαριναρισμένο σε κόκκινα φρούτα με πέρλες τρούφας και espuma παρμεζάνας, είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά, με τις ορθές εντάσεις.

Η συνέχεια στο Esquire.com.gr

Επίσης...

Tasty Awards 22: Τα (πιο) fine dining εστιατόρια της πόλης

Τα υποψήφια εστιατόρια των Tasty Awards 2022 στην κατηγορία FINE DINING.

Τι είναι τελικά αυτό το Line για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα

Το τολμηρό project των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου είναι ένα ινστιτούτο γεύσης εν τη γενέσει του.

Περισσότερα από

Tasty Awards 2022: Ποιοι είναι οι αγαπημένοι "Ιταλοί" της Αθήνας

Τα υποψήφια εστιατόρια των Tasty Awards 2022 στην κατηγορία THE ITALIANS.

Tasty Awards 2022:Αυτοί είναι οι πιο "δημιουργικοί Έλληνες"

Τα υποψήφια εστιατόρια των Tasty Awards 2022 στην κατηγορία CREATIVE GREEKS.

Tasty Awards 2022: Πού βγαίνουμε για 'fooding & drinking';

Τα υποψήφια εστιατόρια των Tasty Awards 2022 στην κατηγορία BAR & WINE RESTAURANTS.

Tasty Awards 2022: Για ψάρι και θαλασσινά στα καλύτερα

Τα υποψήφια εστιατόρια των Tasty Awards 2022 στην κατηγορία 100% FISH & SEAFOOD.

Τα εστιατόρια που γνωρίζουν από καλό κρέας

Τα εστιατόρια των Tasty Awards 2022 στην κατηγορία 100% Meat.

Τα εστιατόρια που ποντάρουν στην πεντάστερη γαστρονομία

Τα εστιατόρια της κατηγορίας Hotel Restaurants των Tasty Awards 2022.

Τα εστιατόρια που μας κάνουν να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας

Τα εστιατόρια της κατηγορίας Casual Dining των Tasty Awards 2022.

Τα αθηναϊκά εστιατόρια που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα τους

Εμείς απολαμβάνουμε, αναγνωρίζουμε την προσπάθεια και ψηφίζουμε.

Tasty Awards 2022: Ποιο είναι το αγαπημένο σου εστιατόριο στην Αθήνα;

Τα μοναδικά βραβεία γεύσης που ψηφίζονται από το κοινό επιστρέφουν.

Τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου για φέτος

Η λίστα των World's 50 Best Bars περιλαμβάνει The Clumsies και Baba Au Rum (ξανά).