Follow us

Η διαχρονική γεύση στην ταβέρνα του Βυρίνη

ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΥΡΙΝΗΣ

Η ταβέρνα του Βυρίνη βρίσκεται στα χέρια της τρίτης γενιάς, σε μια από τις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας. Πλήρως ανακαινισμένη, επιτυγχάνει έναν συνδυασμό παράδοσης και νεωτερικότητας. Στην άνετη ατμόσφαιρα του μαγαζιού στο background κυριαρχούν τα παλιά βαρέλια κι η μοντέρνα μουσική ενώ σημείο αναφοράς αποτελεί η μοναδική αθηναϊκή αυλή.

Αποτελώντας σταθερό σημείο στο κέντρο της Αθήνας από το 1940, προσφέρει γεύσεις της ελληνικής κουζίνας με όλη την αγάπη και τον σεβασμό που χαρακτήριζαν τον χώρο από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε.

Σήμερα, η τρίτη γενιά διατηρεί τη φιλοσοφία της σπιτικής φιλοξενίας προς ένα πολυσυλλεκτικό κόσμο και στρώνει το τραπέζι με το σεβασμό και την απλότητα των νοικοκυρών της παλιάς αστικής Αθήνας για τους καλεσμένους τους.

Σε έναν χώρο που διατηρεί το παραδοσιακό ύφος της παλιάς εποχής εκείνο που ξεχωρίζει στην Ταβέρνα του Βυρίνη είναι η ευγένεια που θα σε κάνει να νιώσεις σαν ένας καλεσμένος ή θα σε εμπνεύσει να καλέσεις εσύ τους δικούς σου αγαπημένους στη μοναδική αθηναϊκή αυλή.

Γιατί εδώ όλοι οι πελάτες βρίσκουν ένα χαμόγελο και μια διάθεση που διατηρεί τον ρομαντισμό του παλιού, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον κυνισμό και τη βιασύνη που χαρακτηρίζει την καθημερινότητά μας.


Info

Αρχιμήδους 11, Παγκράτι, 210 7012153

Ανοιχτά καθημερινά από το μεσημέρι

Facebook: Vyrinis Greek Tavern

Instagram: Vyrinis Greek Tavern

Επίσης...

TASTY AWARDS 23. Στην τελική ευθεία ψηφίζουμε τα αγαπημένα μας bars!

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, πέφτει η αυλαία της ψηφοφορίας για τα φετινά Tasty Awards. Λίγες ώρες έχουν μείνει για να στηρίξουμε με την ψήφο μας τα αγαπημένα μας εστιατόρια και bars της Αθήνας!

TASTY AWARDS 23. Πού πάμε για το καλύτερο street food της Αθήνας;

Υπάρχουν κάποια εστιατόρια που δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο dress code. Εστιατόρια που βρίσκουμε στο δρόμο μας, στα οποία μπορούμε να πάμε οποιαδήποτε στιγμή και να δοκιμάσουμε γεύσεις απλές και οικείες. Είναι η ώρα να τα ψηφίσουμε!

Περισσότερα από

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα αγαπημένα μας εστιατόρια για ψάρι;

Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας. Οι επιλογές που έχουμε για φρέσκο ψάρι στην Αθήνα είναι πλέον πολλές και καλές. Στηρίζουμε τα αγαπημένα μας "ψαροεστιατόρια" και τα ψηφίζουμε στα Tasty Awards 23

TASTY AWARDS 23. Τα εστιατόρια που ξέρουν από καλό κρέας

Ποιο κομμάτι είναι το flank και ποια η διαφορά του με το rib eye; (καμία σχέση..) Πόσο πρέπει να ψηθεί ένα τέλειο κομμάτι skirt για να αναδειχθεί η νοστιμιά του; Τα ερωτήματα είναι πολλά και το ενδιαφέρον της πόλης μεγάλο γύρω από θέματα εξελιγμένης κρεατοφαγίας.

TASTY AWARDS 23. Τα αγαπημένα Bar & Wine Restaurants της πόλης

Ο συνδυασμός φαγητού και ποτού είναι μια από τις πιο δυνατές τάσεις που ήρθαν για να μείνουν. Τα Bar & Wine Restaurants της Αθήνας είναι πλέον πολλά και καλά, με ψαγμένες επιλογές τόσο σε φαγητό όσο και ποτό. Εμείς δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε το αγαπημένο μας.

TASTY AWARDS 23. Ποιοι είναι οι αγαπημένοι "Ιταλοί" της πόλης;

Στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ την ιταλική κουζίνα. Τα antipasti, οι insalate, τα tiramisu πηγαινοέρχονται στα τραπέζια της πόλης και μάλιστα πλέον βρίσκονται σε πολύ καλό -ιταλικό μπορούμε να πούμε- επίπεδο. Δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε!

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα αγαπημένα ελληνικά εστιατόρια της πόλης;

Η ελληνική κουζίνα σήμερα είναι στα καλύτερα της. Εντός και εκτός Ελλάδας.Ποιοι είναι λοιπόν οι σεφ που την πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω; Δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε.

TASTY AWARDS 23. Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που ποντάρουν στην 5άστερη γαστρονομία

Τα ξενοδοχεία της πόλης επενδύουν όλο και περισσότερο στα εστιατόρια τους. Η εποχή που η καλή θέα ήταν αρκετή και το περιεχόμενο του πιάτου ερχόταν σε δεύτερη μοίρα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Εμείς απολαμβάνουμε -γεύσεις και θέες- αναγνωρίζουμε την προσπάθεια και ψηφίζουμε!

TASTY AWARDS 23. Ψηφίζουμε τα Modern Creative εστιατόρια της πόλης!

Υπάρχουν ορισμένα εστιατόρια που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα τους, για τους πειραματισμούς τους και την προσπάθεια τους να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά. Εμείς απολαμβάνουμε, αναγνωρίζουμε την προσπάθεια και ψηφίζουμε στα Tasty Awards 23.

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα Fine Dining εστιατόρια της Αθήνας;

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που ορίζουν την εμπειρία του dining σε ένα εστιατόριο και την καθιστούν "fine"; Την απάντηση έχουν τα εστιατόρια που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη κατηγορία των Tasty Awards. Εμείς δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε το αγαπημένο μας ;)

TASTY AWARDS 2023!

Η μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας στην πόλη ξεκινάει και πάλι

Τι είναι τελικά αυτό το Line για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα

Το τολμηρό project των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου είναι ένα ινστιτούτο γεύσης εν τη γενέσει του.