ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Στο Γκαστόνε για γουρουνόπουλο και cocktails

Το νέο project της ομάδας της Cookoovaya απενοχοποιεί με νόστιμο τρόπο το casual dining.

ΓΚΑΣΤΟΝΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑ

Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, η ομάδα της Cookoovaya, του Hoocut και των υπόλοιπων γνωστών όσο και νόστιμων projects, είχε έτοιμο το επόμενο βήμα της: Το Γκαστόνε έγινε -επιτέλους- πραγματικότητα και συστήνεται ως ελληνικό diner. Ή πιο ορθά ως ένα υβριδικό εστιατόριο που συνδυάζει την κλασική χασαποταβέρνα, τις γεύσεις των 90s (πολύ πιο εκλεπτυσμένες ή, αν προτιμάς, δοσμένες με πιο σωστό τρόπο) και το cocktail bar, με κλασικά ως επί το πλείστον ποτά και ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνικά κρασιά.

Ένα ιδιαίτερο concept. Και νόστιμο.

Ο χώρος του είναι ακριβώς αυτός που πρέπει. Ένα στιβαρό και συνάμα feelgood εσωτερικό όπου η χαρακτηριστική επιγραφή των diners με το μενού βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τις πληθωρικές σούβλες, που φυσικά παραπέμπουν σε ελληνικά φαγάδικα άλλων εποχών. Και αυτό είναι cool, καθώς υπηρετεί το concept με τον σωστό τρόπο.

Προς το παρόν, μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου μόνο στα τραπεζάκια που είναι διάσπαρτα επί της πλατείας Ιερού Λόχου, στο επίκεντρο του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας και ακριβώς εκεί που δίνουν ραντεβού η Ευριπίδου, η Πραξιτέλους, η Αγίου Μάρκου και η Αιόλου.

Το φαγητό στο Γκαστόνε υπηρετεί το casual dining, στην πιο άνετη, απλή αλλά όχι απλοϊκή εκδοχή του, με άκρως ελληνικές καταβολές και σημείο αναφοράς τις αρχές -θαυμάσια πρώτη ύλη, προσοχή στη λεπτομέρεια, ιδανικό μαγείρεμα- που διέπουν και τα υπόλοιπα spots των τεσσάρων μαγείρων/εστιατόρων.

Εδώ λοιπόν θα βρει κανείς (πραγματικά) τραγανό γουρουνόπουλο στη σούβλα (και σε sando, γιατί δεν αστειεύονται), άψογα ψημένο βοδινό (tri-tip και ribeye), grilled cheese sandwich, μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο στη γάστρα, hot dog από μαύρο χοίρο σε αχνιστό ψωμάκι, τζατζίκι με γκοργκοντζόλα και ενδιαφέρουσες επιλογές σε αλλαντικά και τυριά - μεταξύ άλλων. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στα ωμά του Γκαστόνε, ταρτάρ (με κάπαρη, γιαπωνέζικη μαγιονέζα, κοκκάρι και ψωμί στη σχάρα) και καρπάτσιο (με φύλλα μουστάρδας, μπρι και τραγανή κάπαρη).

Όλα τα παραπάνω πλαισιώνονται με κλασικά cocktails -Mai Tai, Frozen Negroni, Old Fashioned, Dry Martini- ή κάποια προσεγμένη πρόταση σε κρασί.

Στο Γκαστόνε για γουρουνόπουλο και cocktails

Δε θα δυσκολευτεί να δημιουργήσει σύντομα φανατικούς, που θα πηγαίνουν και θα ξαναπηγαίνουν. Ό,τι δηλαδή ισχύει και για τα υπόλοιπα εστιατόρια των 4. Και αυτό δείχνει πως έχουν μπει σωστές βάσεις. Για τα νόστιμα πιάτα δεν είχαμε ποτέ αμφιβολία. Μόνο προσμονή.


Info

Πραξιτέλους 43 και Αγίου Μάρκου, Αθήνα
Τηλ.: 210 3211455

φωτογραφίες: Αντώνης Κατρακάζης

Από: Esquire

Επίσης...

Το επόμενο μεγάλο εστιατόριο της Αθήνας ονομάζεται Delta

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το περίφημο εστιατόριο που ετοιμάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας

Τα νέα εστιατόρια που αναμένονται στην Αθήνα, σχεδόν αμέσως με το άνοιγμα της εστίασης.

Περισσότερα από

Kora: Ο πιο πολυσυζητημένος φούρνος του 2021

Όλοι μιλούν για τα προζυμένια ψωμιά και τα φρέσκα κρουασάν του Kora Bakery.

4 τέλειες διεθνείς κουζίνες για delivery

Το lockdown γίνεται νοστιμότερα με τα πιάτα αυτών των 4 εστιατορίων, που έρχονται στον χώρο σου από τη Wolt.

Το διάσημο Απογευματινό Τσάι της Μεγάλης Βρεταννίας έρχεται στο σπίτι

H μοναδική αίσθηση του δημοφιλούς ξενοδοχείου στο χώρο σου.

Τα Soho Βurgers κάνουν λίγο πιο νόστιμο το lockdown

Με την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Το fine dining delivery του Matsuhisa Αthens

Το κορυφαίο εστιατόριο φέρνει τις εκλεκτές γεύσεις του, στο χώρο σου.

Στα TGI Fridays™ και για brunch

Τα TGI Fridays™ κάνουν ακόμη πιο νόστιμη την αγαπημένη συνήθεια μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού.

Το Monzù δεν είναι απλά ένα ακόμη καλό ιταλικό εστιατόριο

Για νόστιμη πίτσα, pasta και spritz σε έναν υπέροχο χώρο της Κηφισιάς.

Για φανταστικά κεφτεδάκια στη Στοά Φιξ

Το γαστρονομικό καφενείο της Γωγώς Δελογιάννη έχει κάθε λόγο να σε κάνει πιστό οπαδό του.

Το Omnivore είναι η πιο νόστιμη άφιξη στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

​​Το κέντρο της Αθήνας επέλεξε ο Όμιλος Καστελόριζο για το νέο του all day project, Omnivore.