Follow us

To Άνετον μας ξανασυστήνεται

Καλοκαίρι στο Άνετον με μεσογειακές γεύσεις και δροσιστικά cocktails.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΝΕΤΟΝ 2020

Το φετινό καλοκαίρι η Αθήνα ξανασυστήνεται μέσα από τα αγαπημένα μας μαγαζιά. Το Άνετον, που στο τέλος του περασμένου χρόνου, μετακόμισε στο κέντρο της Αθήνας, στον ήσυχο δρόμο της Ναυάρχου Νικοδήμου, αποτελεί μια σταθερή πρόταση για τις βραδινές εξόδους.

Πιστό στη laid back διάθεσή του, το εστιατόριο συνδυάζει μια χαλαρή ατμόσφαιρα με μία κομψή αισθητική, που εκφράζει τη φιλοσοφία του ιδιοκτήτη του, Δημήτρη Φωτόπουλο. Ακολουθώντας κάθε κανόνα ασφαλείας για την προστασία των πελατών αλλά και του προσωπικού του, το Άνετον αναδεικνύεται σε έναν αγαπημένο προορισμό για τα καλοκαιρινά βράδια στην Αθήνα.

To Άνετον μας ξανασυστήνεται

Το μενού που υπογράφει ο συνιδιοκτήτης και Executive Chef Βασίλης Ζώης ανανεώνεται τακτικά με πολλά πιάτα να εναλλάσσονται ανάλογα την εποχή και τις πρώτες ύλες. Με γνώμονα πρωτίστως την ποιότητα, την εποχικότητα και τη γεύση, ο Chef πειραματίζεται δημιουργικά, κρατώντας πάντα τη μεσογειακή ταυτότητα του εστιατορίου. Από το ταρτάρ από φρέσκα Ελληνικά ψάρια με γκρειπφρουτ, σαγκουίνι, αγουρέλαιο και πικρόχορτα Κρήτης, τις φρέσκιες πατάτες τηγανητές με άγρια ρίγανη, τριμμένη φέτα βαρελίσια και αυγά μάτια ελευθέρας βοσκής (το πιάτο που αγαπήθηκε όσο κανένα στο εστιατόριο), μέχρι την ganache πικρής σοκολάτας με φιστικοβούτυρο, καραμέλα και σοκολατένιο χώμα, ή το φαγκρί φιλέτο ψητό σε μαντέμι, με φασόλια, καπνιστή ντομάτα και άγρια χόρτα, κάθε πιάτο έχει τη δική του γευστική ταυτότητα.

ΑΝΕΤΟΝ 2

Το Άνετον στέκεται με προσοχή στην επιλογή των κρασιών του, με τη sommelier Μαρία Νίκα να είναι πάντα στη διάθεσή σας για να σας καθοδηγήσει και να σας προτείνει ό,τι πιο ταιριαστό για να συνοδεύσετε το φαγητό σας με Ελληνικό ή ξένο αμπελώνα. Ο Bar Manager Γιώργος Μίτσουλης έχει δημιουργήσει με τη σειρά του μια άκρως ενδιαφέρουσα κάρτα με μαγειρικά signature cocktails, με λαχανικά και βότανα, ιδανικά τόσο για τις απογευματινές ώρες όσο και για να ακολουθήσετε την τάση του food & cocktail pairing.

ΑΝΕΤΟΝ 3

Info

Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Αθήνα,

Τηλ. 210 8066700

Επίσης...

TASTY AWARDS 23. Στην τελική ευθεία ψηφίζουμε τα αγαπημένα μας bars!

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, πέφτει η αυλαία της ψηφοφορίας για τα φετινά Tasty Awards. Λίγες ώρες έχουν μείνει για να στηρίξουμε με την ψήφο μας τα αγαπημένα μας εστιατόρια και bars της Αθήνας!

TASTY AWARDS 23. Πού πάμε για το καλύτερο street food της Αθήνας;

Υπάρχουν κάποια εστιατόρια που δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο dress code. Εστιατόρια που βρίσκουμε στο δρόμο μας, στα οποία μπορούμε να πάμε οποιαδήποτε στιγμή και να δοκιμάσουμε γεύσεις απλές και οικείες. Είναι η ώρα να τα ψηφίσουμε!

Περισσότερα από

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα αγαπημένα μας εστιατόρια για ψάρι;

Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας. Οι επιλογές που έχουμε για φρέσκο ψάρι στην Αθήνα είναι πλέον πολλές και καλές. Στηρίζουμε τα αγαπημένα μας "ψαροεστιατόρια" και τα ψηφίζουμε στα Tasty Awards 23

TASTY AWARDS 23. Τα εστιατόρια που ξέρουν από καλό κρέας

Ποιο κομμάτι είναι το flank και ποια η διαφορά του με το rib eye; (καμία σχέση..) Πόσο πρέπει να ψηθεί ένα τέλειο κομμάτι skirt για να αναδειχθεί η νοστιμιά του; Τα ερωτήματα είναι πολλά και το ενδιαφέρον της πόλης μεγάλο γύρω από θέματα εξελιγμένης κρεατοφαγίας.

TASTY AWARDS 23. Τα αγαπημένα Bar & Wine Restaurants της πόλης

Ο συνδυασμός φαγητού και ποτού είναι μια από τις πιο δυνατές τάσεις που ήρθαν για να μείνουν. Τα Bar & Wine Restaurants της Αθήνας είναι πλέον πολλά και καλά, με ψαγμένες επιλογές τόσο σε φαγητό όσο και ποτό. Εμείς δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε το αγαπημένο μας.

TASTY AWARDS 23. Ποιοι είναι οι αγαπημένοι "Ιταλοί" της πόλης;

Στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ την ιταλική κουζίνα. Τα antipasti, οι insalate, τα tiramisu πηγαινοέρχονται στα τραπέζια της πόλης και μάλιστα πλέον βρίσκονται σε πολύ καλό -ιταλικό μπορούμε να πούμε- επίπεδο. Δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε!

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα αγαπημένα ελληνικά εστιατόρια της πόλης;

Η ελληνική κουζίνα σήμερα είναι στα καλύτερα της. Εντός και εκτός Ελλάδας.Ποιοι είναι λοιπόν οι σεφ που την πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω; Δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε.

TASTY AWARDS 23. Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που ποντάρουν στην 5άστερη γαστρονομία

Τα ξενοδοχεία της πόλης επενδύουν όλο και περισσότερο στα εστιατόρια τους. Η εποχή που η καλή θέα ήταν αρκετή και το περιεχόμενο του πιάτου ερχόταν σε δεύτερη μοίρα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Εμείς απολαμβάνουμε -γεύσεις και θέες- αναγνωρίζουμε την προσπάθεια και ψηφίζουμε!

TASTY AWARDS 23. Ψηφίζουμε τα Modern Creative εστιατόρια της πόλης!

Υπάρχουν ορισμένα εστιατόρια που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα τους, για τους πειραματισμούς τους και την προσπάθεια τους να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά. Εμείς απολαμβάνουμε, αναγνωρίζουμε την προσπάθεια και ψηφίζουμε στα Tasty Awards 23.

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα Fine Dining εστιατόρια της Αθήνας;

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που ορίζουν την εμπειρία του dining σε ένα εστιατόριο και την καθιστούν "fine"; Την απάντηση έχουν τα εστιατόρια που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη κατηγορία των Tasty Awards. Εμείς δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε το αγαπημένο μας ;)

TASTY AWARDS 2023!

Η μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας στην πόλη ξεκινάει και πάλι

Τι είναι τελικά αυτό το Line για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα

Το τολμηρό project των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου είναι ένα ινστιτούτο γεύσης εν τη γενέσει του.