ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ο Δημήτρης Κατριβέσης παρουσιάζει το THAMA στην Τήνο

Ο κορυφαίος σεφ μεταφέρει τις γαστρονομικές του ιδέες στην πανέμορφη Κυκλάδα, σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εστιατορικά concepts του καλοκαιριού.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ THAMA ΤΗΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ

O Δημήτρης Κατριβέσης βρέθηκε για πρώτη φορά στην Τήνο μόλις τον περασμένο Οκτώβριο και, όπως ο ίδιος μου είπε, "έπαθε την πλάκα του". Αυτό ήταν αρκετό για να επιλέξει μία από τις ομορφότερες και πιο δυναμικά ανερχόμενες Κυκλάδες ως βάση για το επόμενο εστιατορικό του βήμα, το THAMA, που θα ξεκινήσει να σερβίρει από τις αρχές Ιουλίου.

Η εκλεπτυσμένη ομορφιά από την μία και η αγριάδα των τοπίων από την άλλη, ο μυστικισμός και η απλότητα, η ηρεμία, η σεμνότητα της φρεσκάδας, η ποιότητα και η γεύση των τοπικών πρώτων υλών είναι λίγοι μόνο από τους λόγους που οδήγησαν τον σεφ στην επιλογή του συγκεκριμένου νησιού. Το βασικό concept εδώ είναι το tradinnovation (συνδυασμός των λέξεων tradition και innovation) και η προσέγγιση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα πάντρεμα μαγειρικών παραδόσεων με μία πιο μοντέρνα ματιά, που δεν περιορίζεται σε γεωγραφικά σύνορα, πάντοτε όμως σέβεται την εποχικότητα και τοποθετεί στο επίκεντρό του τα ντόπια προϊόντα.

Σκοπός είναι να διατηρηθεί η αγνότητα και η αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας, με ένα αυθεντικό μενού μέσα από μια σύγχρονη οπτική γωνία, στο γενικότερο πλαίσιο της μεσογειακής κουζίνας σαν έναν γενικότερο τρόπο ζωής. Τα προϊόντα της Τήνου αποτελούν τα καταλληλότερα υλικά, που θα αξιοποιούνται πάνω έναν αέναο καμβά μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας. Οι γεύσεις, τα αρώματα και η φρεσκάδα θα αποτελούν τα σημαντικότερα στοιχεία όλων των πιάτων, στα οποία θα απεικονίζονται οι γευστικές εμπειρίες, τα ταξίδια, οι μαγειρικές γνώσεις και κυρίως η δημιουργικότητά του σεφ, πάντα σε ισορροπία.

Ο Δημήτρης Κατριβέσης παρουσιάζει το THAMA στην Τήνο
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ THAMA ΤΗΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ 3

Παράλληλα, ο Δημήτρης Κατριβέσης μένει πιστός στις αξίες του, με την αειφορία και την οικολογική συνείδηση στην κουζίνα να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Το ΤΗΑΜΑ είναι τοποθετημένο σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία, μία ανάσα από το λιμάνι της Τήνου, κάτι που ενισχύει τη γενικότερη εμπειρία του επισκέπτη.


Info

Λ. Σταύρου Κιονίων, Χώρα Τήνου

Τηλ. 22830 29021

www.thamarestaurant.com

Instagram: Thama_tinos

Επίσης...

Το Beefbar κάνει πιο ενδιαφέρουσα την Αθηναϊκή Ριβιέρα

Η νέα πρόταση στον Αστέρα Βουλιαγμένης και το Four Seasons φέρνει κοσμοπολίτικες γεύσεις και φρέσκο αέρα.

Η fusion και cool κουζίνα του The Royal Monkey

Ο σεφ Γιάννης Λιόκας παρουσιάζει μία διαφορετική αλλά εξίσου νόστιμη πτυχή του στο πανέμορφο bar-restaurant της Κηφισιάς.

Περισσότερα από

Point-a: Καλοκαιρινές βραδιές με την Ακρόπολη στο background

Ένα από τα πιο ωραία rooftops της πόλης επιστρέφει.

Vintage, ένα νόστιμο playground του κρασιού

Μία εκπληκτική συλλογή κρασιών, αμέτρητες επιλογές σε ποτήρι και καλοφτιαγμένα πιάτα κάνουν τη διαφορά στο wine bar-bistro της οδού Μητροπόλεως.

Materia Prima, εκλεκτή κάβα και φίνο μενού στο Παγκράτι

Το wine bistro είναι μία από τις νέες και άκρως ενδιαφέρουσες αφίξεις στην πόλη.

Τα TGI Fridays™ κάνουν πιο cool το καλοκαίρι στο Varkiza Resort

Το νέο pop up εστιατόριo της πεντανόστιμης αλυσίδας σκορπά γευστικές συγκινήσεις by the sea.

Το Bottega είναι το απόλυτο after-work spot

Το νόστιμο all day wine bar-resto είναι το ιδανικότερο μέρος για ένα ποτό μετά το γραφείο αλλά όχι μόνο για αυτό.

Το Coyoacan πηγαίνει παραλία

Το Coyoacan Playa είναι η νέα νόστιμη πρόταση στο Varkiza Resort.

Το Λοκάλι την έκανε ταράτσα

Η cool ελληνική pub στου Ψυρρή βλέπει πλέον την Αθήνα αφ ̓ υψηλού.

Η ανθισμένη επιστροφή του Noel

Το γιορτινό bar της Κολοκοτρώνη σε υποδέχεται στην ανοικτή, δροσερή και πολύχρωμη πλέον στοά Κουρτάκη.

Το COYA Mykonos είναι η πιο εντυπωσιακή άφιξη στο νησί των Ανέμων

Το COYA Mykonos έρχεται να δώσει διαφορετικό χρώμα και γεύση στην πιο δημοφιλή Κυκλάδα.

Μυθαγωγία: Καλοκαίρι με ελληνικές γεύσεις στου Ψυρρή

Μία μικρή και νόστιμη όαση στο κέντρο της πόλης.