Follow us

Patpong, στο κέντρο για αυθεντικό ταϊλανδέζικο street food

Εξωτικές γεύσεις σε έναν feelgood χώρο στα πέριξ της πλατείας Αγίας Ειρήνης.

PATPONG ΤΑΙΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑ 2021

Tο Patpong έχει μετακομίσει εδώ και λίγα χρόνια από το Κολωνάκι στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και στα πέριξ της πλατείας Αγίας Ειρήνης, κρατώντας ωστόσο τον χαρακτήρα, τις παραδοσιακές ταϊλανδέζικες συνταγές και το πάντοτε εξαιρετικό service του.

Το concept

Η γενικότερη φιλοσοφία αφορά ασφαλώς το street food της ασιατικής χώρας, το οποίο σερβίρεται σε έναν feelgood χώρο με funky επιρροές και ο οποίος διαφοροποιείται σε δύο ορόφους (αν και προς το παρόν μπορείς να τις δοκιμάσεις μόνο στα τραπεζάκια του εξωτερικού χώρου, για τους γνωστούς λόγους).

Patpong, στο κέντρο για αυθεντικό ταϊλανδέζικο street food

Ο Σπύρος Μαυροειδής (που συναντάς και στο Nikkei) είναι αυτός που έχει επιμεληθεί το μενού, το οποίο όμως τρέχει η ταλαντούχα -και στενή συνεργάτης του- Κατερίνα Λόζου, που δίνει ένα αυθεντικό στίγμα, ενώνοντας υλικά και γεύσεις σε ισορροπημένα και αρμονικά πιάτα. πριν από όλα αυτά, η οικοδέσποινα Φωτεινή Γούλα θα σε κάνει να νιώσεις σαν στο σπίτι σου.

"Αν το καλοσκεφτούμε, ολόκληρη η κουζίνα της Ταϊλάνδης ακολουθεί τη λογική του street food, οπότε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι μία άκρως κατατοπιστική προσομοίωση αυτής, που να είναι όμως προσαρμοσμένη και στη δική μας παλέτα. Είναι γενικά μία κουζίνα γεμάτη εντάσεις. Εμείς σαν μάγειρες πρέπει να τη δώσουμε σε πιο ήπια αλλά σε σωστή μορφή" αναφέρει η σεφ Κατερίνα σχετικά με τη δουλειά που γίνεται εδώ.

Το φαγητό

Ένα από τα νέα πιάτα του μενού που αξίζει την προσοχή κάποιου είναι το Sambal Andaliman Udon: Μία συνταγή που προέρχεται από την ανατολική πλευρά της Ταϊλάνδης, με χοντρά noodles και έναν κιμά από χοιρινό - εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία thai μακαρονάδα με κιμά, διατηρώντας φυσικά τα στοιχεία της γαστρονομικής κουλτούρας της ασιατικής χώρας.

PATPONG ΤΑΙΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑ 4

Το Duck Fried Rice διαφοροποιείται σε εντάσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα ασιατικά τηγανητά ρύζια καθώς είναι αρκετά πιο έντονο αλλά τόσο, όσο να μπορεί να το απολαύσει κανείς χωρίς να περνά στο άλλο άκρο.

Από τις σαλάτες, ξεχωρίζει το Yam Miang Buddha Bowl (με κινόα, φαγόπυρο, πράσινο τσάι, ροζ γκρέιπφρουτ και αποξηραμένη καρύδα) αλλά και η δροσερή Noodle Salad (με vermicelli noodles ρυζιού, σόγια, λαχανικά και χυμό lime).

Η συνέχεια στο Esquire.com.gr

Επίσης...

TASTY AWARDS 23. Στην τελική ευθεία ψηφίζουμε τα αγαπημένα μας bars!

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, πέφτει η αυλαία της ψηφοφορίας για τα φετινά Tasty Awards. Λίγες ώρες έχουν μείνει για να στηρίξουμε με την ψήφο μας τα αγαπημένα μας εστιατόρια και bars της Αθήνας!

TASTY AWARDS 23. Πού πάμε για το καλύτερο street food της Αθήνας;

Υπάρχουν κάποια εστιατόρια που δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο dress code. Εστιατόρια που βρίσκουμε στο δρόμο μας, στα οποία μπορούμε να πάμε οποιαδήποτε στιγμή και να δοκιμάσουμε γεύσεις απλές και οικείες. Είναι η ώρα να τα ψηφίσουμε!

Περισσότερα από

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα αγαπημένα μας εστιατόρια για ψάρι;

Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας. Οι επιλογές που έχουμε για φρέσκο ψάρι στην Αθήνα είναι πλέον πολλές και καλές. Στηρίζουμε τα αγαπημένα μας "ψαροεστιατόρια" και τα ψηφίζουμε στα Tasty Awards 23

TASTY AWARDS 23. Τα εστιατόρια που ξέρουν από καλό κρέας

Ποιο κομμάτι είναι το flank και ποια η διαφορά του με το rib eye; (καμία σχέση..) Πόσο πρέπει να ψηθεί ένα τέλειο κομμάτι skirt για να αναδειχθεί η νοστιμιά του; Τα ερωτήματα είναι πολλά και το ενδιαφέρον της πόλης μεγάλο γύρω από θέματα εξελιγμένης κρεατοφαγίας.

TASTY AWARDS 23. Τα αγαπημένα Bar & Wine Restaurants της πόλης

Ο συνδυασμός φαγητού και ποτού είναι μια από τις πιο δυνατές τάσεις που ήρθαν για να μείνουν. Τα Bar & Wine Restaurants της Αθήνας είναι πλέον πολλά και καλά, με ψαγμένες επιλογές τόσο σε φαγητό όσο και ποτό. Εμείς δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε το αγαπημένο μας.

TASTY AWARDS 23. Ποιοι είναι οι αγαπημένοι "Ιταλοί" της πόλης;

Στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ την ιταλική κουζίνα. Τα antipasti, οι insalate, τα tiramisu πηγαινοέρχονται στα τραπέζια της πόλης και μάλιστα πλέον βρίσκονται σε πολύ καλό -ιταλικό μπορούμε να πούμε- επίπεδο. Δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε!

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα αγαπημένα ελληνικά εστιατόρια της πόλης;

Η ελληνική κουζίνα σήμερα είναι στα καλύτερα της. Εντός και εκτός Ελλάδας.Ποιοι είναι λοιπόν οι σεφ που την πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω; Δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε.

TASTY AWARDS 23. Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που ποντάρουν στην 5άστερη γαστρονομία

Τα ξενοδοχεία της πόλης επενδύουν όλο και περισσότερο στα εστιατόρια τους. Η εποχή που η καλή θέα ήταν αρκετή και το περιεχόμενο του πιάτου ερχόταν σε δεύτερη μοίρα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Εμείς απολαμβάνουμε -γεύσεις και θέες- αναγνωρίζουμε την προσπάθεια και ψηφίζουμε!

TASTY AWARDS 23. Ψηφίζουμε τα Modern Creative εστιατόρια της πόλης!

Υπάρχουν ορισμένα εστιατόρια που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα τους, για τους πειραματισμούς τους και την προσπάθεια τους να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά. Εμείς απολαμβάνουμε, αναγνωρίζουμε την προσπάθεια και ψηφίζουμε στα Tasty Awards 23.

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα Fine Dining εστιατόρια της Αθήνας;

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που ορίζουν την εμπειρία του dining σε ένα εστιατόριο και την καθιστούν "fine"; Την απάντηση έχουν τα εστιατόρια που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη κατηγορία των Tasty Awards. Εμείς δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε το αγαπημένο μας ;)

TASTY AWARDS 2023!

Η μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας στην πόλη ξεκινάει και πάλι

Τι είναι τελικά αυτό το Line για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα

Το τολμηρό project των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου είναι ένα ινστιτούτο γεύσης εν τη γενέσει του.