ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Hoocut, το σουβλάκι στα καλύτερά του

Το εθνικό street food ανέβηκε επίπεδο χάρη στο νόστιμο spot στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

HOOCUT ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΑΘΗΝΑ

Όταν τον Ιανουάριο του 2018 οι Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, Κλεομένης Ζουρνατζής και Νίκος Καραθάνος -όλοι τους γνωστοί και με πολύ σημαντική πορεία στην εστιατορική Αθήνα- αποφάσισαν να ανοίξουν το Hoocut, είχαν κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό τους: Να επαναπροσδιορίσουν το εθνικό street food, το σουβλάκι. 2,5 χρόνια μετά, το Hoocut σερβίρει ένα από τα καλύτερα τυλιχτά της πόλης. Τόσο απλά.

Ένα σουβλατζίδικο, φτιαγμένο από (πραγματικούς) μάγειρες επιχείρησε να αγγίξει το απλό αλλά ταυτόχρονα τόσο δύσκολο task, με το οποίο κανείς μέχρι τώρα δεν είχε ασχοληθεί σοβαρά (ή για να είμαστε απολύτως δίκαιοι, ελάχιστοι το είχαν κάνει). Το τελικό προϊόν, σε οποιαδήποτε εκδοχή του -δηλαδή με χοιρινό, κοτόπουλο, βοδινό ή προβατίνα (εσχάτως και με βοδινό μπιφτέκι)- τους δικαιώνει απόλυτα. Πώς όμως φτάνουμε μέχρι εκεί;

Η γενικότερη φιλοσοφία βασίζεται πάνω στους άξονες των άριστων πρώτων υλών, της λεπτομερούς προετοιμασίας και της άρτιας εκτέλεσης. Οι πρώτες διασφαλίζονται από την καθημερινή ανανέωση στα υλικά του φούρνου, του μανάβικου και του χασάπικου, τους τρεις "υπο-χώρους" δηλαδή που φιλοξενούνται πίσω από την κεντρική ψησταριά του Hoocut και στους οποίους ουσιαστικά αποδομείται το σουβλάκι, με την έννοια ότι κάθε ένα από τα υλικά που θα χρησιμοποιηθεί προέρχεται μετά από προσεκτική διεργασία.

Hoocut, το σουβλάκι στα καλύτερά του
HOOCUT ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΑΘΗΝΑ 4
HOOCUT ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΑΘΗΝΑ 1
HOOCUT ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΑΘΗΝΑ 2

Περνώντας λοιπόν στο κομμάτι της λεπτομερούς προετοιμασίας θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει αρχικά ο στόχος του να διατηρηθεί η ισορροπία ανάμεσα στις γεύσεις των συστατικών αλλά και στο μέγεθός τους. Για παράδειγμα, το κρεμμύδι είναι προσεκτικά ψιλοκομμένο. Το ίδιο συμβαίνει και με την ντομάτα, από την οποία μάλιστα έχουν αφαιρεθεί οι σπόροι. Στο φούρνο, υπάρχουν πάντοτε φρεσκοζυμωμένες πίτες - λεπτομέρειες που φυσικά και κάνουν τη διαφορά. Περνώντας στο κρέας, αυτό -εν αντιθέσει με τον γενικό κανόνα- δεν (ψιλο)κόβεται κάθετα αλλά οριζοντίως, αφού προηγουμένως η λεπτή φέτα του έχει περάσει για λίγα δευτερόλεπτα από τη σχάρα.

Έτσι περνάμε, στην τρίτη φάση, αυτή της άρτιας εκτέλεσης: Η αλάδωτη και προερχόμενη από το φούρνο πίτα αγκαλιάζει τα υλικά, έχει το σωστό μέγεθος και με την προσθήκη των κατάλληλων μυρωδικών, δίνει την ευκαιρία σε κάποιον να γευτεί όλα τα συστατικά σε κάθε μπουκιά. Αυτή είναι άλλωστε και η φιλοσοφία της πίτας.

Το σουβλάκι εδώ είναι γρήγορο φαγητό αλλά σε καμία περίπτωση βιαστικό. Οι μόνοι βιαστικοί είναι οι εκάστοτε πελάτες που ανυπομονούν να τσακίσουν τα τυλιχτά του. Δικαιολογημένα.


Info

Πλ. Αγίας Ειρήνης 9, Αθήνα
Tηλ. 210 3240026

Επίσης...

Η διαχρονική γεύση στην ταβέρνα του Βυρίνη

Αποτελώντας σταθερό σημείο στο κέντρο της Αθήνας από το 1940.

Patpong, στο κέντρο για αυθεντικό ταϊλανδέζικο street food

Εξωτικές γεύσεις σε έναν feelgood χώρο στα πέριξ της πλατείας Αγίας Ειρήνης.

Περισσότερα από

Στο Γκαστόνε για γουρουνόπουλο και cocktails

Το νέο project της ομάδας της Cookoovaya απενοχοποιεί με νόστιμο τρόπο το casual dining.

Το επόμενο μεγάλο εστιατόριο της Αθήνας ονομάζεται Delta

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το περίφημο εστιατόριο που ετοιμάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας

Τα νέα εστιατόρια που αναμένονται στην Αθήνα, σχεδόν αμέσως με το άνοιγμα της εστίασης.

Kora: Ο πιο πολυσυζητημένος φούρνος του 2021

Όλοι μιλούν για τα προζυμένια ψωμιά και τα φρέσκα κρουασάν του Kora Bakery.

4 τέλειες διεθνείς κουζίνες για delivery

Το lockdown γίνεται νοστιμότερα με τα πιάτα αυτών των 4 εστιατορίων, που έρχονται στον χώρο σου από τη Wolt.

Το διάσημο Απογευματινό Τσάι της Μεγάλης Βρεταννίας έρχεται στο σπίτι

H μοναδική αίσθηση του δημοφιλούς ξενοδοχείου στο χώρο σου.

Τα Soho Βurgers κάνουν λίγο πιο νόστιμο το lockdown

Με την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Το fine dining delivery του Matsuhisa Αthens

Το κορυφαίο εστιατόριο φέρνει τις εκλεκτές γεύσεις του, στο χώρο σου.

Στα TGI Fridays™ και για brunch

Τα TGI Fridays™ κάνουν ακόμη πιο νόστιμη την αγαπημένη συνήθεια μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού.