Follow us

Hoocut, το σουβλάκι στα καλύτερά του

Το εθνικό street food ανέβηκε επίπεδο χάρη στο νόστιμο spot στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

HOOCUT ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΑΘΗΝΑ

Όταν τον Ιανουάριο του 2018 οι Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, Κλεομένης Ζουρνατζής και Νίκος Καραθάνος -όλοι τους γνωστοί και με πολύ σημαντική πορεία στην εστιατορική Αθήνα- αποφάσισαν να ανοίξουν το Hoocut, είχαν κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό τους: Να επαναπροσδιορίσουν το εθνικό street food, το σουβλάκι. 2,5 χρόνια μετά, το Hoocut σερβίρει ένα από τα καλύτερα τυλιχτά της πόλης. Τόσο απλά.

Ένα σουβλατζίδικο, φτιαγμένο από (πραγματικούς) μάγειρες επιχείρησε να αγγίξει το απλό αλλά ταυτόχρονα τόσο δύσκολο task, με το οποίο κανείς μέχρι τώρα δεν είχε ασχοληθεί σοβαρά (ή για να είμαστε απολύτως δίκαιοι, ελάχιστοι το είχαν κάνει). Το τελικό προϊόν, σε οποιαδήποτε εκδοχή του -δηλαδή με χοιρινό, κοτόπουλο, βοδινό ή προβατίνα (εσχάτως και με βοδινό μπιφτέκι)- τους δικαιώνει απόλυτα. Πώς όμως φτάνουμε μέχρι εκεί;

Η γενικότερη φιλοσοφία βασίζεται πάνω στους άξονες των άριστων πρώτων υλών, της λεπτομερούς προετοιμασίας και της άρτιας εκτέλεσης. Οι πρώτες διασφαλίζονται από την καθημερινή ανανέωση στα υλικά του φούρνου, του μανάβικου και του χασάπικου, τους τρεις "υπο-χώρους" δηλαδή που φιλοξενούνται πίσω από την κεντρική ψησταριά του Hoocut και στους οποίους ουσιαστικά αποδομείται το σουβλάκι, με την έννοια ότι κάθε ένα από τα υλικά που θα χρησιμοποιηθεί προέρχεται μετά από προσεκτική διεργασία.

Hoocut, το σουβλάκι στα καλύτερά του
HOOCUT ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΑΘΗΝΑ 4
HOOCUT ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΑΘΗΝΑ 1
HOOCUT ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΑΘΗΝΑ 2

Περνώντας λοιπόν στο κομμάτι της λεπτομερούς προετοιμασίας θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει αρχικά ο στόχος του να διατηρηθεί η ισορροπία ανάμεσα στις γεύσεις των συστατικών αλλά και στο μέγεθός τους. Για παράδειγμα, το κρεμμύδι είναι προσεκτικά ψιλοκομμένο. Το ίδιο συμβαίνει και με την ντομάτα, από την οποία μάλιστα έχουν αφαιρεθεί οι σπόροι. Στο φούρνο, υπάρχουν πάντοτε φρεσκοζυμωμένες πίτες - λεπτομέρειες που φυσικά και κάνουν τη διαφορά. Περνώντας στο κρέας, αυτό -εν αντιθέσει με τον γενικό κανόνα- δεν (ψιλο)κόβεται κάθετα αλλά οριζοντίως, αφού προηγουμένως η λεπτή φέτα του έχει περάσει για λίγα δευτερόλεπτα από τη σχάρα.

Έτσι περνάμε, στην τρίτη φάση, αυτή της άρτιας εκτέλεσης: Η αλάδωτη και προερχόμενη από το φούρνο πίτα αγκαλιάζει τα υλικά, έχει το σωστό μέγεθος και με την προσθήκη των κατάλληλων μυρωδικών, δίνει την ευκαιρία σε κάποιον να γευτεί όλα τα συστατικά σε κάθε μπουκιά. Αυτή είναι άλλωστε και η φιλοσοφία της πίτας.

Το σουβλάκι εδώ είναι γρήγορο φαγητό αλλά σε καμία περίπτωση βιαστικό. Οι μόνοι βιαστικοί είναι οι εκάστοτε πελάτες που ανυπομονούν να τσακίσουν τα τυλιχτά του. Δικαιολογημένα.


Info

Πλ. Αγίας Ειρήνης 9, Αθήνα
Tηλ. 210 3240026

Επίσης...

TASTY AWARDS 23. Στην τελική ευθεία ψηφίζουμε τα αγαπημένα μας bars!

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, πέφτει η αυλαία της ψηφοφορίας για τα φετινά Tasty Awards. Λίγες ώρες έχουν μείνει για να στηρίξουμε με την ψήφο μας τα αγαπημένα μας εστιατόρια και bars της Αθήνας!

TASTY AWARDS 23. Πού πάμε για το καλύτερο street food της Αθήνας;

Υπάρχουν κάποια εστιατόρια που δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο dress code. Εστιατόρια που βρίσκουμε στο δρόμο μας, στα οποία μπορούμε να πάμε οποιαδήποτε στιγμή και να δοκιμάσουμε γεύσεις απλές και οικείες. Είναι η ώρα να τα ψηφίσουμε!

Περισσότερα από

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα αγαπημένα μας εστιατόρια για ψάρι;

Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας. Οι επιλογές που έχουμε για φρέσκο ψάρι στην Αθήνα είναι πλέον πολλές και καλές. Στηρίζουμε τα αγαπημένα μας "ψαροεστιατόρια" και τα ψηφίζουμε στα Tasty Awards 23

TASTY AWARDS 23. Τα εστιατόρια που ξέρουν από καλό κρέας

Ποιο κομμάτι είναι το flank και ποια η διαφορά του με το rib eye; (καμία σχέση..) Πόσο πρέπει να ψηθεί ένα τέλειο κομμάτι skirt για να αναδειχθεί η νοστιμιά του; Τα ερωτήματα είναι πολλά και το ενδιαφέρον της πόλης μεγάλο γύρω από θέματα εξελιγμένης κρεατοφαγίας.

TASTY AWARDS 23. Τα αγαπημένα Bar & Wine Restaurants της πόλης

Ο συνδυασμός φαγητού και ποτού είναι μια από τις πιο δυνατές τάσεις που ήρθαν για να μείνουν. Τα Bar & Wine Restaurants της Αθήνας είναι πλέον πολλά και καλά, με ψαγμένες επιλογές τόσο σε φαγητό όσο και ποτό. Εμείς δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε το αγαπημένο μας.

TASTY AWARDS 23. Ποιοι είναι οι αγαπημένοι "Ιταλοί" της πόλης;

Στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ την ιταλική κουζίνα. Τα antipasti, οι insalate, τα tiramisu πηγαινοέρχονται στα τραπέζια της πόλης και μάλιστα πλέον βρίσκονται σε πολύ καλό -ιταλικό μπορούμε να πούμε- επίπεδο. Δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε!

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα αγαπημένα ελληνικά εστιατόρια της πόλης;

Η ελληνική κουζίνα σήμερα είναι στα καλύτερα της. Εντός και εκτός Ελλάδας.Ποιοι είναι λοιπόν οι σεφ που την πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω; Δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε.

TASTY AWARDS 23. Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που ποντάρουν στην 5άστερη γαστρονομία

Τα ξενοδοχεία της πόλης επενδύουν όλο και περισσότερο στα εστιατόρια τους. Η εποχή που η καλή θέα ήταν αρκετή και το περιεχόμενο του πιάτου ερχόταν σε δεύτερη μοίρα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Εμείς απολαμβάνουμε -γεύσεις και θέες- αναγνωρίζουμε την προσπάθεια και ψηφίζουμε!

TASTY AWARDS 23. Ψηφίζουμε τα Modern Creative εστιατόρια της πόλης!

Υπάρχουν ορισμένα εστιατόρια που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα τους, για τους πειραματισμούς τους και την προσπάθεια τους να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά. Εμείς απολαμβάνουμε, αναγνωρίζουμε την προσπάθεια και ψηφίζουμε στα Tasty Awards 23.

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα Fine Dining εστιατόρια της Αθήνας;

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που ορίζουν την εμπειρία του dining σε ένα εστιατόριο και την καθιστούν "fine"; Την απάντηση έχουν τα εστιατόρια που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη κατηγορία των Tasty Awards. Εμείς δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε το αγαπημένο μας ;)

TASTY AWARDS 2023!

Η μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας στην πόλη ξεκινάει και πάλι

Τι είναι τελικά αυτό το Line για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα

Το τολμηρό project των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου είναι ένα ινστιτούτο γεύσης εν τη γενέσει του.