Follow us

Η πρώτη briocherie της Αθήνας

Ο Jean-Charles Metayer προσφέρει μπρίο, μπριός γεύση και φαντασία.

ΜΠΡΙΟ ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ

Το άρωμα της φρεσκοψημένης ζύμης σας οδηγεί σχεδόν με κλειστά μάτια στη briocherie που άνοιξε στην οδό Σολωμού στο Ψυχικό. Ανεβαίνοντας τα σκαλιά, βρίσκεστε στο Brio, ένα μοντέρνο κατάστημα όπου λαχταριστά μπριός φιγουράρουν στις βιτρίνες και στο βάθος οι chefs "κάνουν τα μαγικά" τους, πίσω από τη γυάλινη πρόσοψη της κουζίνας.

Η πρώτη briocherie της Αθήνας

Σε αυτόν το μίνιμαλ χώρο, όπου πρωταγωνιστεί το λευκό χρώμα και τα γήινα στοιχεία, δίνοντας έτσι μια αίσθηση ηρεμίας, οι αλμυρές και γλυκές δημιουργίες λειτουργούν σαν εκθέματα προς τέρψη του ματιού. Πίσω από την ιδέα του Brio, συναντάμε τον Jean-Charles Metayer, τον Γάλλο chef που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς η θητεία του περιλαμβάνει σημαντικές συνεργασίες - από το "Peninsula All-Suite Hotel" στην Ελούντα και το "Premiere" στο Athenaeum Intercontinental μέχρι τα εστιατόρια του "Grischa Hotel" στο Davos της Ελβετίας.

brio

Η πρώτη briocherie της Αθήνας στοχεύει μόνο σε ένα υλικό, το ψωμί μπριός. Αυτά τα αφράτα ψωμάκια γαλλικής προέλευσης, τα οποία παρασκευάζονται τέλεια με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση, φουρνίζονται καθημερινά στο Brio και σας συστήνουν συνήθειες και παραδόσεις απ' όλο τον κόσμο. Μπριός με σοκολάτα και κράνμπερις, με ζαχαρένιες πέρλες ή σοκολάτα (το εθιστικό briossant που απολαμβάνετε μόνο εδώ), με κανέλα και σταφίδες, μόνο με σοκολάτα ή κλασικό τσουρέκι είναι μερικές από τις πολλές γλυκές εκδοχές - που διατίθενται και σε μεγαλύτερο μέγεθος για το σπίτι.

Brio

Στο μενού με τα αλμυρά θα βρείτε επιλογές με κρέας, θαλασσινά αλλά και αμιγώς χορτοφαγικές: Μπριός σάντουιτς με καβούρι, σπαράγγι και μαγιονέζα κάρι, με prosciutto, pesto μους τυριού και πιπεριές Φλωρίνης, με βραστό αυγό, σπανάκι και μανιτάρια και Μπριός burger με τυρί roquefort ντομάτα, μαρούλι και Βrio sauce ξεχωρίζουν, ενώ δε λείπουν και οι σαλάτες μέσα σε ψωμί μπριός.

brio

Οι γευστικές εκπλήξεις αλλάζουν ανάλογα με την εποχή και τον μήνα, όμως η ποιότητα και οι άριστες πρώτες ύλες αποτελούν σταθερή αξία στο Brio. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στον καφέ, ο οποίος είναι 100% arabica από τη Βραζιλία και εισάγεται αποκλειστικά για τη briocherie. Για τον καφέ σας μπορείτε να επιλέξετε γάλα ρυζιού, αμυγδάλου, καρύδας, σόγια ή χωρίς λακτόζη.

brio

Στο Brio θα βρείτε επίσης, ροφήματα τσαγιού τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε με μέλια τα οποία παράγονται μόνο για το κατάστημα (αντιοξειδωτικό ερείκι από την Ικαρία και την Άνδρο, θυμαρίσιο μέλι, βελανιδιάς από Πήλιο και μέλι βαμβακιού από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας). Τέλος σερβίρονται και Brio Superdrinks για όσους χρειάζονται κάτι δυναμωτικό, όπως το Energy με αποξηραμένα κομμάτια μπανάνας, κανέλα, αμύγδαλα και μέλι και το Protein με βρώμη, φυστικοβούτυρο, αποξηραμένα βερίκοκα και βανίλια.

brio

Info

Σολωμού 9, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6728128

Επίσης...

TASTY AWARDS 23. Στην τελική ευθεία ψηφίζουμε τα αγαπημένα μας bars!

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, πέφτει η αυλαία της ψηφοφορίας για τα φετινά Tasty Awards. Λίγες ώρες έχουν μείνει για να στηρίξουμε με την ψήφο μας τα αγαπημένα μας εστιατόρια και bars της Αθήνας!

TASTY AWARDS 23. Πού πάμε για το καλύτερο street food της Αθήνας;

Υπάρχουν κάποια εστιατόρια που δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο dress code. Εστιατόρια που βρίσκουμε στο δρόμο μας, στα οποία μπορούμε να πάμε οποιαδήποτε στιγμή και να δοκιμάσουμε γεύσεις απλές και οικείες. Είναι η ώρα να τα ψηφίσουμε!

Περισσότερα από

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα αγαπημένα μας εστιατόρια για ψάρι;

Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας. Οι επιλογές που έχουμε για φρέσκο ψάρι στην Αθήνα είναι πλέον πολλές και καλές. Στηρίζουμε τα αγαπημένα μας "ψαροεστιατόρια" και τα ψηφίζουμε στα Tasty Awards 23

TASTY AWARDS 23. Τα εστιατόρια που ξέρουν από καλό κρέας

Ποιο κομμάτι είναι το flank και ποια η διαφορά του με το rib eye; (καμία σχέση..) Πόσο πρέπει να ψηθεί ένα τέλειο κομμάτι skirt για να αναδειχθεί η νοστιμιά του; Τα ερωτήματα είναι πολλά και το ενδιαφέρον της πόλης μεγάλο γύρω από θέματα εξελιγμένης κρεατοφαγίας.

TASTY AWARDS 23. Τα αγαπημένα Bar & Wine Restaurants της πόλης

Ο συνδυασμός φαγητού και ποτού είναι μια από τις πιο δυνατές τάσεις που ήρθαν για να μείνουν. Τα Bar & Wine Restaurants της Αθήνας είναι πλέον πολλά και καλά, με ψαγμένες επιλογές τόσο σε φαγητό όσο και ποτό. Εμείς δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε το αγαπημένο μας.

TASTY AWARDS 23. Ποιοι είναι οι αγαπημένοι "Ιταλοί" της πόλης;

Στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ την ιταλική κουζίνα. Τα antipasti, οι insalate, τα tiramisu πηγαινοέρχονται στα τραπέζια της πόλης και μάλιστα πλέον βρίσκονται σε πολύ καλό -ιταλικό μπορούμε να πούμε- επίπεδο. Δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε!

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα αγαπημένα ελληνικά εστιατόρια της πόλης;

Η ελληνική κουζίνα σήμερα είναι στα καλύτερα της. Εντός και εκτός Ελλάδας.Ποιοι είναι λοιπόν οι σεφ που την πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω; Δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε.

TASTY AWARDS 23. Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που ποντάρουν στην 5άστερη γαστρονομία

Τα ξενοδοχεία της πόλης επενδύουν όλο και περισσότερο στα εστιατόρια τους. Η εποχή που η καλή θέα ήταν αρκετή και το περιεχόμενο του πιάτου ερχόταν σε δεύτερη μοίρα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Εμείς απολαμβάνουμε -γεύσεις και θέες- αναγνωρίζουμε την προσπάθεια και ψηφίζουμε!

TASTY AWARDS 23. Ψηφίζουμε τα Modern Creative εστιατόρια της πόλης!

Υπάρχουν ορισμένα εστιατόρια που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα τους, για τους πειραματισμούς τους και την προσπάθεια τους να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά. Εμείς απολαμβάνουμε, αναγνωρίζουμε την προσπάθεια και ψηφίζουμε στα Tasty Awards 23.

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα Fine Dining εστιατόρια της Αθήνας;

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που ορίζουν την εμπειρία του dining σε ένα εστιατόριο και την καθιστούν "fine"; Την απάντηση έχουν τα εστιατόρια που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη κατηγορία των Tasty Awards. Εμείς δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε το αγαπημένο μας ;)

TASTY AWARDS 2023!

Η μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας στην πόλη ξεκινάει και πάλι

Τι είναι τελικά αυτό το Line για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα

Το τολμηρό project των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου είναι ένα ινστιτούτο γεύσης εν τη γενέσει του.