ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Οι παραδοσιακές ιταλικές γεύσεις του Rica Riccardi

Μία μικρή αλλά εξαιρετικά νόστιμη αυλή στα βόρεια προάστια.

ΡΙΚΑ ΡΙΚΑΡΝΤΙ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε ένα φιλικό σπίτι με Ιταλούς οικοδεσπότες που στρώνουν ένα πλούσιο τραπέζι με φρέσκα ζυμαρικά και εκλεκτές ετικέτες κρασιών. Εκεί βρίσκεται και η ουσία του dolce far niente - οι μεγαλύτερες απολαύσεις δεν απαιτούν κόπο παρά νόστιμο φαγητό και καλή παρέα.

"Η έννοια του "ιταλικού τραπεζιού” συνοδευμένο με σπιτικό, ποιοτικό φαγητό, ατελείωτες συζητήσεις και καλό κρασί είναι ο τρόπος ζωής μου, ο τρόπος διασκέδασής μου σε οικογενειακό και φιλικό επίπεδο" εξηγεί η Κάτια Λοχαϊτη, ιδιοκτήτρια του Rica Riccardi, ενός μικρού ιταλικού εστιατορίου στο Χαλάνδρι που κερδίζει τον επισκέπτη με τις πλούσιες γεύσεις και την οικεία ατμόσφαιρα.

Οι παραδοσιακές ιταλικές γεύσεις του Rica Riccardi

Μετά από μία κρίσιμη περίοδο, τα αγαπημένα σας εστιατόρια ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους και σας περιμένουν. Η ανάγκη για ανοιχτούς χώρους, για επιχειρήσεις πιο μικρής κλίμακας και για ανθρώπους που παίρνουν σοβαρά τη δουλειά τους αυξάνεται, καθώς το ζήτημα της ασφάλειας και του σεβασμού είναι πλέον πρώτο στη λίστα κάθε επισκέπτη. Για το Rica Riccardi, το ζητούμενο ήταν να προσφέρει ποιοτικό φαγητό και μία οικογενειακή αίσθηση από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του. Στο χαμογελαστό πρόσωπο της Κάτιας έρχεται η επιβεβαίωση πώς όλα θα πάνε καλά, πώς πρώτο μέλημα είναι η φροντίδα και η ασφάλεια των θαμώνων.

Rica Riccardi

"H ιδέα του να ανοίξω ένα εστιατόριο ήταν κάτι που ωρίμαζε μέσα μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Μεγαλώνοντας σε σπίτια είτε στην Ελλάδα είτε στην Ιταλία γεμάτα γεύσεις και μυρωδιές τόσο έντονες που ακόμα και σήμερα με συνδέουν στιγμιαία με τις παιδικές μου αναμνήσεις. Ακολουθώντας το παράδειγμα των γονιών μου που στα μέσα της δεκαετίας του ’80 άνοιξαν την πρώτη pizza al taglio (με το μέτρο) στην Αθήνα και με την παρότρυνση δικών μου ανθρώπων τόλμησα να ανοίξω το δικό μου μικρό εστιατόριο και να μοιραστώ με τον κόσμο τις γεύσεις αλλά και την ζεστασιά της ιταλικής κουλτούρας γύρω από το φαγητό".

Rica Riccardi

"Το όνομα Rica Riccardi είναι ένα ονοματεπώνυμο που με συνδέει με όλα τα παραπάνω. Είναι το επίθετο της γιαγιάς μου και το όνομα του προπάππου μου Enrico (στην θηλυκή του version φυσικά). Το μενού βασίζεται κυρίως σε απλές καθημερινές γεύσεις χωρίς εντυπωσιασμούς με έμφαση στην αυθεντικότητα και καλή πρώτη ύλη. Τις καθημερινές ετοιμάζω πιάτα alla buona όπως carbonara, aglio e olio, cacio e pepe και pomodoro e basilico".

Rica Riccardi

Κάθε σαββατοκύριακο το μενού αλλάζει και υπάρχουν 3-4 είδη ζυμαρικών όπως pasta rica (συνταγή με μπρόκολο, φρέσκο λουκάνικο και πέστροφα), κρέας όπως porchetta (χοιρινό γεμιστό σιγομαγειρεμένο 5 ώρες στο φούρνο) ossobuco alla romana, σούπα λαχανικών εποχής και φυσικά δεν λείπει το tiramisu. To μενού συνοδεύεται πάντα από μεγάλη ποικιλία ιταλικών κρασιών με πάνω από 25 ετικέτες που ικανοποιούν κάθε ουρανίσκο. Στην πλούσια κάβα του Rica Riccardi προστίθενται επίσης vermouth και amaro για την αυθεντική εμπειρία του ιταλικού aperitivo, με την καθοδήγηση ενός έμπειρου μέλους της ομάδα που βρίσκεται πίσω από την μπάρα, τον Σπύρο Ράπο.

Rica Riccardi

Από το απόγευμα και μετά μπορεί κάποιος να επιλέξει και να συνοδεύσει το aperitivo του από την βιτρίνα με τα αλλαντικά και τυριά, όπως gorgonzola dolce, pecorino con tartufo, parmigiano 36 μηνών, salame cinghiale (σαλάμι με αγριογούρουνο), prosciutto parma riserva 24 μηνών, σαλάτα με burrata και σουφλέ γλυκοπατάτας. Κι αν σας αρέσει κάτι που δοκιμάσατε, μπορείτε να το αγοράσετε για το σπίτι σαν από ένα κλασικό παντοπωλείο.


Info

Ηρώδου Αττικού 4, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6820568

Επίσης...

Η διαχρονική γεύση στην ταβέρνα του Βυρίνη

Αποτελώντας σταθερό σημείο στο κέντρο της Αθήνας από το 1940.

Patpong, στο κέντρο για αυθεντικό ταϊλανδέζικο street food

Εξωτικές γεύσεις σε έναν feelgood χώρο στα πέριξ της πλατείας Αγίας Ειρήνης.

Περισσότερα από

Στο Γκαστόνε για γουρουνόπουλο και cocktails

Το νέο project της ομάδας της Cookoovaya απενοχοποιεί με νόστιμο τρόπο το casual dining.

Το επόμενο μεγάλο εστιατόριο της Αθήνας ονομάζεται Delta

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το περίφημο εστιατόριο που ετοιμάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας

Τα νέα εστιατόρια που αναμένονται στην Αθήνα, σχεδόν αμέσως με το άνοιγμα της εστίασης.

Kora: Ο πιο πολυσυζητημένος φούρνος του 2021

Όλοι μιλούν για τα προζυμένια ψωμιά και τα φρέσκα κρουασάν του Kora Bakery.

4 τέλειες διεθνείς κουζίνες για delivery

Το lockdown γίνεται νοστιμότερα με τα πιάτα αυτών των 4 εστιατορίων, που έρχονται στον χώρο σου από τη Wolt.

Το διάσημο Απογευματινό Τσάι της Μεγάλης Βρεταννίας έρχεται στο σπίτι

H μοναδική αίσθηση του δημοφιλούς ξενοδοχείου στο χώρο σου.

Τα Soho Βurgers κάνουν λίγο πιο νόστιμο το lockdown

Με την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Το fine dining delivery του Matsuhisa Αthens

Το κορυφαίο εστιατόριο φέρνει τις εκλεκτές γεύσεις του, στο χώρο σου.

Στα TGI Fridays™ και για brunch

Τα TGI Fridays™ κάνουν ακόμη πιο νόστιμη την αγαπημένη συνήθεια μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού.