ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Οι παραδοσιακές ιταλικές γεύσεις του Rica Riccardi

Μία μικρή αλλά εξαιρετικά νόστιμη αυλή στα βόρεια προάστια.

ΡΙΚΑ ΡΙΚΑΡΝΤΙ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε ένα φιλικό σπίτι με Ιταλούς οικοδεσπότες που στρώνουν ένα πλούσιο τραπέζι με φρέσκα ζυμαρικά και εκλεκτές ετικέτες κρασιών. Εκεί βρίσκεται και η ουσία του dolce far niente - οι μεγαλύτερες απολαύσεις δεν απαιτούν κόπο παρά νόστιμο φαγητό και καλή παρέα.

"Η έννοια του "ιταλικού τραπεζιού” συνοδευμένο με σπιτικό, ποιοτικό φαγητό, ατελείωτες συζητήσεις και καλό κρασί είναι ο τρόπος ζωής μου, ο τρόπος διασκέδασής μου σε οικογενειακό και φιλικό επίπεδο" εξηγεί η Κάτια Λοχαϊτη, ιδιοκτήτρια του Rica Riccardi, ενός μικρού ιταλικού εστιατορίου στο Χαλάνδρι που κερδίζει τον επισκέπτη με τις πλούσιες γεύσεις και την οικεία ατμόσφαιρα.

Οι παραδοσιακές ιταλικές γεύσεις του Rica Riccardi

Μετά από μία κρίσιμη περίοδο, τα αγαπημένα σας εστιατόρια ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους και σας περιμένουν. Η ανάγκη για ανοιχτούς χώρους, για επιχειρήσεις πιο μικρής κλίμακας και για ανθρώπους που παίρνουν σοβαρά τη δουλειά τους αυξάνεται, καθώς το ζήτημα της ασφάλειας και του σεβασμού είναι πλέον πρώτο στη λίστα κάθε επισκέπτη. Για το Rica Riccardi, το ζητούμενο ήταν να προσφέρει ποιοτικό φαγητό και μία οικογενειακή αίσθηση από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του. Στο χαμογελαστό πρόσωπο της Κάτιας έρχεται η επιβεβαίωση πώς όλα θα πάνε καλά, πώς πρώτο μέλημα είναι η φροντίδα και η ασφάλεια των θαμώνων.

Rica Riccardi

"H ιδέα του να ανοίξω ένα εστιατόριο ήταν κάτι που ωρίμαζε μέσα μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Μεγαλώνοντας σε σπίτια είτε στην Ελλάδα είτε στην Ιταλία γεμάτα γεύσεις και μυρωδιές τόσο έντονες που ακόμα και σήμερα με συνδέουν στιγμιαία με τις παιδικές μου αναμνήσεις. Ακολουθώντας το παράδειγμα των γονιών μου που στα μέσα της δεκαετίας του ’80 άνοιξαν την πρώτη pizza al taglio (με το μέτρο) στην Αθήνα και με την παρότρυνση δικών μου ανθρώπων τόλμησα να ανοίξω το δικό μου μικρό εστιατόριο και να μοιραστώ με τον κόσμο τις γεύσεις αλλά και την ζεστασιά της ιταλικής κουλτούρας γύρω από το φαγητό".

Rica Riccardi

"Το όνομα Rica Riccardi είναι ένα ονοματεπώνυμο που με συνδέει με όλα τα παραπάνω. Είναι το επίθετο της γιαγιάς μου και το όνομα του προπάππου μου Enrico (στην θηλυκή του version φυσικά). Το μενού βασίζεται κυρίως σε απλές καθημερινές γεύσεις χωρίς εντυπωσιασμούς με έμφαση στην αυθεντικότητα και καλή πρώτη ύλη. Τις καθημερινές ετοιμάζω πιάτα alla buona όπως carbonara, aglio e olio, cacio e pepe και pomodoro e basilico".

Rica Riccardi

Κάθε σαββατοκύριακο το μενού αλλάζει και υπάρχουν 3-4 είδη ζυμαρικών όπως pasta rica (συνταγή με μπρόκολο, φρέσκο λουκάνικο και πέστροφα), κρέας όπως porchetta (χοιρινό γεμιστό σιγομαγειρεμένο 5 ώρες στο φούρνο) ossobuco alla romana, σούπα λαχανικών εποχής και φυσικά δεν λείπει το tiramisu. To μενού συνοδεύεται πάντα από μεγάλη ποικιλία ιταλικών κρασιών με πάνω από 25 ετικέτες που ικανοποιούν κάθε ουρανίσκο. Στην πλούσια κάβα του Rica Riccardi προστίθενται επίσης vermouth και amaro για την αυθεντική εμπειρία του ιταλικού aperitivo, με την καθοδήγηση ενός έμπειρου μέλους της ομάδα που βρίσκεται πίσω από την μπάρα, τον Σπύρο Ράπο.

Rica Riccardi

Από το απόγευμα και μετά μπορεί κάποιος να επιλέξει και να συνοδεύσει το aperitivo του από την βιτρίνα με τα αλλαντικά και τυριά, όπως gorgonzola dolce, pecorino con tartufo, parmigiano 36 μηνών, salame cinghiale (σαλάμι με αγριογούρουνο), prosciutto parma riserva 24 μηνών, σαλάτα με burrata και σουφλέ γλυκοπατάτας. Κι αν σας αρέσει κάτι που δοκιμάσατε, μπορείτε να το αγοράσετε για το σπίτι σαν από ένα κλασικό παντοπωλείο.


Info

Ηρώδου Αττικού 4, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6820568

Επίσης...

Για φανταστικά κεφτεδάκια στη Στοά Φιξ

Το γαστρονομικό καφενείο της Γωγώς Δελογιάννη έχει κάθε λόγο να σε κάνει πιστό οπαδό του.

Το Omnivore είναι η πιο νόστιμη άφιξη στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

​​Το κέντρο της Αθήνας επέλεξε ο Όμιλος Καστελόριζο για το νέο του all day project, Omnivore.

Περισσότερα από

Στου Ψυρρή για το νέο μενού του Po’ Boys

Ένα από τα καλύτερα ΒBQ joints της Ευρώπης ανανέωσε το μενού του.

Τραβόλτα: Εγγυημένα υψηλή ψαροφαγία

Εξαιρετική πρώτη ύλη, θαυμάσια επεξεργασία και υψηλή μαγειρική στο Περιστέρι.

Για cold brew και cinnamon buns στο Morning Bar

Ένα σύγχρονο meeting point με φιλοσοφία less is more.

Στο Spit Jack Rotisserie αγαπούν το κρέας άνευ όρων

Zουμερά κοτόπουλα, τραγανιστές πάπιες, κρατσανιστές πορκέτες και μοσχαρίσιες πικάνιες σιγοψήνουν στις σούβλες του Spit Jack.

Bon Bon Fait Maison: Ο Κρίτων Πουλής φέρνει μοναδικές γεύσεις στο κέντρο

Τέλεια γλυκά και άψογο παγωτό από τον σημαντικό pastry chef σε ένα ολοκαίνουριο spot.

Νέα σεζόν, νέες αρχές για το CTC

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και η ομάδα του υποδέχονται τη νέα σεζόν και κλείνουν δημιουργικά το μάτι στις προκλήσεις που εκείνη φέρνει μαζί της.

Λaska: Ο Σήφης Μανουσέλης έδεσε στα Κουφονήσια

Μία πεντανόστιμη πρόταση σε έναν από τους ειδυλλιακούς ελληνικούς προορισμούς,

Νόστιμα cocktails σε μία από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας

Στο rooftop του The Foundry Suites για καλοφτιαγμένα ποτά με θέα.

Alfresco dining στον δροσερό κήπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Το Natu κάνει πιο ενδιαφέρον το καλοκαίρι στην Κηφισιά.

Balthazar: Ίσως πιο απολαυστικό από κάθε άλλη φορά

Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που το Balthazar είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και διαχρονικά στέκια της καλοκαιρινής Αθήνας