ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ενώνοντας διαφορετικές φιλοσοφίες και γεύσεις στο Folk.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ FOLK ΑΘΗΝΑ

Η νέα εποχή στη γαστρονομία θέλει τα εστιατόρια των ξενοδοχείων αρκετά πιο εξωστρεφή, με σκοπό να δέχονται όχι μόνο τους ενοίκους των δωματίων τους αλλά και τους κατοίκους της πόλης. Αυτή είναι και η περίπτωση του Folk., του εστιατορίου που βρίσκεται στο ισόγειο του Blend Hotel και ενδείκνυται τόσο για πρωινό και καφέ όσο για lunch break και early dining.

Το Folk. αποτελεί ένα project της Εβίτας Κουτσοπούλου και του Alex Calvin, των δημιουργών του Different Beast, σε συνεργασία με τη HOTELCO και την TAF. "Η προσέγγιση για τη συνεργασία έγινε από την HOTELCO καθώς γνωρίζουν την δουλειά μας μέσω του Beast. Αν και διστακτικοί στην αρχή αποφασίσαμε να κάνουμε το βήμα καθώς αγαπήσαμε το γεωγραφικό σημείο, το κτήριο όπως και την ευκαιρία να δημιουργήσουμε κάτι παρόμοιο στο κέντρο της Αθήνας" εξηγεί η Εβίτα.

Ενώνοντας διαφορετικές φιλοσοφίες και γεύσεις στο Folk.

Αυτό το "γεωγραφικά άτακτο" μαγαζί, όπως το χαρακτηρίζουν οι ιδιοκτήτες του, συνδυάζει τον μινιμαλισμό και τα γήινα χαρακτηριστικά του σκανδιναβικού interior με τη laid back διάθεση που διακρίνει την αμερικάνικη δυτική ακτή, εστιάζοντας ταυτόχρονα στα ελληνικά προϊόντα.

Folk

Βασικό κομμάτι του χώρου είναι το πλήρως εξοπλισμένο bar της TAF που προσφέρει διαφορετικά blends καφέ (μπορείς να πάρεις και take away), ενώ πιο δίπλα η κουζίνα είναι όσο κλειστή χρειάζεται για να εξασφαλίζει την αίσθηση της διαφάνειας στις παρασκευές του φαγητού. Στον φωτεινό χώρο ξεχωρίζουν οι μικρές συνθέσεις πράσινου και τα coffee table books που μπορείς να ρίξεις μια ματιά αν δεν ατενίζεις στον εμπορικό δρόμο της Βύσσης.

Folk

Ξεφυλλίζοντας το μενού, βλέπουμε ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη βάση στο brunch και το evening κομμάτι, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν ισοδύναμα. Όπως και στο Different Beast, έτσι και στο Folk, τα περισσότερα προϊόντα φτιάχνονται in house από την ομάδα του εστιατορίου, εστιάζοντας στο τι είναι υγιεινό, εποχικό αλλά και μέσα στις τάσεις γενικότερα.

Χειροποίητο brioche, λίγο αρπαγμένο, με χειροποίητη ricotta και σπιτική μαρμελάδα, τηγανητό άγριο ρύζι με τηγανητό αυγό, μπρόκολο μοβ, kale, ανοιξιάτικα μπιζέλια και φύλλα μουστάρδας, σολομοπέστροφα γλυκού νερού, nori puree, miso βούτυρο, χτένια, kefir sauce και yuzu kosho dressing είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν στο brunch.

That's all folk(s).


Info

Βύσσης 2 & Αιόλου, Αθήνα. Τηλ. 210 3221552

Επίσης...

Η διαχρονική γεύση στην ταβέρνα του Βυρίνη

Αποτελώντας σταθερό σημείο στο κέντρο της Αθήνας από το 1940.

Patpong, στο κέντρο για αυθεντικό ταϊλανδέζικο street food

Εξωτικές γεύσεις σε έναν feelgood χώρο στα πέριξ της πλατείας Αγίας Ειρήνης.

Περισσότερα από

Στο Γκαστόνε για γουρουνόπουλο και cocktails

Το νέο project της ομάδας της Cookoovaya απενοχοποιεί με νόστιμο τρόπο το casual dining.

Το επόμενο μεγάλο εστιατόριο της Αθήνας ονομάζεται Delta

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το περίφημο εστιατόριο που ετοιμάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας

Τα νέα εστιατόρια που αναμένονται στην Αθήνα, σχεδόν αμέσως με το άνοιγμα της εστίασης.

Kora: Ο πιο πολυσυζητημένος φούρνος του 2021

Όλοι μιλούν για τα προζυμένια ψωμιά και τα φρέσκα κρουασάν του Kora Bakery.

4 τέλειες διεθνείς κουζίνες για delivery

Το lockdown γίνεται νοστιμότερα με τα πιάτα αυτών των 4 εστιατορίων, που έρχονται στον χώρο σου από τη Wolt.

Το διάσημο Απογευματινό Τσάι της Μεγάλης Βρεταννίας έρχεται στο σπίτι

H μοναδική αίσθηση του δημοφιλούς ξενοδοχείου στο χώρο σου.

Τα Soho Βurgers κάνουν λίγο πιο νόστιμο το lockdown

Με την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Το fine dining delivery του Matsuhisa Αthens

Το κορυφαίο εστιατόριο φέρνει τις εκλεκτές γεύσεις του, στο χώρο σου.

Στα TGI Fridays™ και για brunch

Τα TGI Fridays™ κάνουν ακόμη πιο νόστιμη την αγαπημένη συνήθεια μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού.