ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ενώνοντας διαφορετικές φιλοσοφίες και γεύσεις στο Folk.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ FOLK ΑΘΗΝΑ

Η νέα εποχή στη γαστρονομία θέλει τα εστιατόρια των ξενοδοχείων αρκετά πιο εξωστρεφή, με σκοπό να δέχονται όχι μόνο τους ενοίκους των δωματίων τους αλλά και τους κατοίκους της πόλης. Αυτή είναι και η περίπτωση του Folk., του εστιατορίου που βρίσκεται στο ισόγειο του Blend Hotel και ενδείκνυται τόσο για πρωινό και καφέ όσο για lunch break και early dining.

Το Folk. αποτελεί ένα project της Εβίτας Κουτσοπούλου και του Alex Calvin, των δημιουργών του Different Beast, σε συνεργασία με τη HOTELCO και την TAF. "Η προσέγγιση για τη συνεργασία έγινε από την HOTELCO καθώς γνωρίζουν την δουλειά μας μέσω του Beast. Αν και διστακτικοί στην αρχή αποφασίσαμε να κάνουμε το βήμα καθώς αγαπήσαμε το γεωγραφικό σημείο, το κτήριο όπως και την ευκαιρία να δημιουργήσουμε κάτι παρόμοιο στο κέντρο της Αθήνας" εξηγεί η Εβίτα.

Ενώνοντας διαφορετικές φιλοσοφίες και γεύσεις στο Folk.

Αυτό το "γεωγραφικά άτακτο" μαγαζί, όπως το χαρακτηρίζουν οι ιδιοκτήτες του, συνδυάζει τον μινιμαλισμό και τα γήινα χαρακτηριστικά του σκανδιναβικού interior με τη laid back διάθεση που διακρίνει την αμερικάνικη δυτική ακτή, εστιάζοντας ταυτόχρονα στα ελληνικά προϊόντα.

Folk

Βασικό κομμάτι του χώρου είναι το πλήρως εξοπλισμένο bar της TAF που προσφέρει διαφορετικά blends καφέ (μπορείς να πάρεις και take away), ενώ πιο δίπλα η κουζίνα είναι όσο κλειστή χρειάζεται για να εξασφαλίζει την αίσθηση της διαφάνειας στις παρασκευές του φαγητού. Στον φωτεινό χώρο ξεχωρίζουν οι μικρές συνθέσεις πράσινου και τα coffee table books που μπορείς να ρίξεις μια ματιά αν δεν ατενίζεις στον εμπορικό δρόμο της Βύσσης.

Folk

Ξεφυλλίζοντας το μενού, βλέπουμε ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη βάση στο brunch και το evening κομμάτι, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν ισοδύναμα. Όπως και στο Different Beast, έτσι και στο Folk, τα περισσότερα προϊόντα φτιάχνονται in house από την ομάδα του εστιατορίου, εστιάζοντας στο τι είναι υγιεινό, εποχικό αλλά και μέσα στις τάσεις γενικότερα.

Χειροποίητο brioche, λίγο αρπαγμένο, με χειροποίητη ricotta και σπιτική μαρμελάδα, τηγανητό άγριο ρύζι με τηγανητό αυγό, μπρόκολο μοβ, kale, ανοιξιάτικα μπιζέλια και φύλλα μουστάρδας, σολομοπέστροφα γλυκού νερού, nori puree, miso βούτυρο, χτένια, kefir sauce και yuzu kosho dressing είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν στο brunch.

That's all folk(s).


Info

Βύσσης 2 & Αιόλου, Αθήνα. Τηλ. 210 3221552

Επίσης...

Το διάσημο Απογευματινό Τσάι της Μεγάλης Βρεταννίας έρχεται στο σπίτι

H μοναδική αίσθηση του δημοφιλούς ξενοδοχείου στο χώρο σου.

Τα Soho Βurgers κάνουν λίγο πιο νόστιμο το lockdown

Με την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Περισσότερα από

Το fine dining delivery του Matsuhisa Αthens

Το κορυφαίο εστιατόριο φέρνει τις εκλεκτές γεύσεις του, στο χώρο σου.

Στα TGI Fridays™ και για brunch

Τα TGI Fridays™ κάνουν ακόμη πιο νόστιμη την αγαπημένη συνήθεια μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού.

Το Monzù δεν είναι απλά ένα ακόμη καλό ιταλικό εστιατόριο

Για νόστιμη πίτσα, pasta και spritz σε έναν υπέροχο χώρο της Κηφισιάς.

Για φανταστικά κεφτεδάκια στη Στοά Φιξ

Το γαστρονομικό καφενείο της Γωγώς Δελογιάννη έχει κάθε λόγο να σε κάνει πιστό οπαδό του.

Το Omnivore είναι η πιο νόστιμη άφιξη στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

​​Το κέντρο της Αθήνας επέλεξε ο Όμιλος Καστελόριζο για το νέο του all day project, Omnivore.

Στου Ψυρρή για το νέο μενού του Po’ Boys

Ένα από τα καλύτερα ΒBQ joints της Ευρώπης ανανέωσε το μενού του.

Τραβόλτα: Εγγυημένα υψηλή ψαροφαγία

Εξαιρετική πρώτη ύλη, θαυμάσια επεξεργασία και υψηλή μαγειρική στο Περιστέρι.

Για cold brew και cinnamon buns στο Morning Bar

Ένα σύγχρονο meeting point με φιλοσοφία less is more.

Στο Spit Jack Rotisserie αγαπούν το κρέας άνευ όρων

Zουμερά κοτόπουλα, τραγανιστές πάπιες, κρατσανιστές πορκέτες και μοσχαρίσιες πικάνιες σιγοψήνουν στις σούβλες του Spit Jack.

Bon Bon Fait Maison: Ο Κρίτων Πουλής φέρνει μοναδικές γεύσεις στο κέντρο

Τέλεια γλυκά και άψογο παγωτό από τον σημαντικό pastry chef σε ένα ολοκαίνουριο spot.