ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Στο Κόκκιον το παγωτό είναι τέχνη

Ο Βασίλης Παπαματθαίου φτιάχνει το πιθανότατα καλύτερο παγωτό της Αθήνας.

ΚΟΚΚΙΟΝ ΠΑΓΩΤΟ ΑΘΗΝΑ

Για κάποιους ανθρώπους το παγωτό είναι αποκλειστικά καλοκαιρινή υπόθεση. Για τον Βασίλη Παπαματθαίου είναι πολλές ευτυχισμένες στιγμές που συνωστίζονται στο Κόκκιον, το παγωτατζίδικο στην αρχή της Πρωτογένους, εκεί που στεγαζόταν για χρόνια το μαγαζί του πατέρα του. Όσοι ασχολούνται με τη γεύση, η ιστορία του είναι πάνω κάτω γνωστή. Για τους υπόλοιπους, αρκεί να πούμε ότι ο Βασίλης είναι το πρόσωπο πίσω από τις Παράξενες Ύλες, σαν να λέμε τον "παράδεισο" κάθε επαγγελματία μάγειρα και ζαχαροπλάστη.

Στο Κόκκιον το παγωτό είναι τέχνη

Κόκκιον

Η απόφαση του Βασίλη να ανοίξει το Κόκκιον αποτέλεσε μία φυσική εξέλιξη των πραγμάτων και της μέχρι τώρα πορείας του. Με πολυετή εμπειρία και κατάρτιση στον χώρο της ζαχαροπλαστικής και αναζήτηση των καλύτερων πρώτων υλών, ο Βασίλης είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ζαχαροπλάστες της γενιάς του. Και παρόλο που ο ίδιος δεν θα παραδεχόταν ποτέ κάτι τέτοιο, το παγωτό του το επισφραγίζει. Εδώ, θα φας αληθινό παγωτό, φτιαγμένο με τις καλύτερες πρώτες ύλες, χωρίς έτοιμα μείγματα και σε συνδυασμούς που δεν είχες φανταστεί ποτέ. "Είμαι πολύ τυχερός, γιατί ό,τι χρειάζομαι, το βρίσκω στο μαγαζί μου στις Παράξενες Ύλες. Είναι ένα βήμα" μου λέει χαμογελώντας.

Κόκκιον

Στο Κόκκιον έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε 30 γεύσεις που χωρίζονται σε κρέμες, σοκολάτες, ξηρούς καρπούς και σορμπέ, και περιλαμβάνουν τόσο διαχρονικές επιλογές, όπως ένα παγωτό βανίλια ή καϊμάκι όσο και ευφάνταστες δημιουργίες, όπως η σοκολάτα γάλακτος με πορτοκάλι και πιπέρι, η bitter σοκολάτα με φρούτο του πάθους, η καρύδα με μπισκότο στον ατμό και κομματάκια σοκολάτας ή το σορμπέ ροδάκινο, βερίκοκο και δεντρολίβανο. Οι επιλογές γίνονται ακόμα πιο ιδιαίτερες για τα παγωτά που προορίζονται για το σπίτι, με τους ήδη υπάρχοντες συνδυασμούς να αλλάζουν. Για παράδειγμα το καϊμάκι μπλέκεται φανταστικά με γλυκό του κουταλιού βύσσινο και τα κόκκινα φρούτα με παρφέ ωμού αμυγδάλου και aperol.

Κόκκιον

Εδώ, τα παγωτά δεν φιγουράρουν στις βιτρίνες που έγιναν συνώνυμο του παγωτού, αλλά σε ξεχωριστά δοχεία που τους εξασφαλίζουν καλύτερη ψύξη και ποιότητα. Το χρώμα και η υφή είναι δύο σημαντικοί παράγοντες για να καταλάβεις αν ένα παγωτό είναι καλό. Στο Κόκκιον, οτιδήποτε μπορεί να φτιαχτεί από την αρχή - όπως το ανθότυρο και το μασκαρπόνε που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμούς παγωτού - γίνεται χωρίς δεύτερη σκέψη, ενώ για κάθε σορμπέ ετοιμάζεται διαφορετικό μείγμα, ώστε να επιτευχθεί η ιδανική υφή και το καλύτερο αποτέλεσμα.

κοκκιον

Ο Βασίλης μου εξηγεί για τα σάκχαρα και την ωρίμανση του φρούτου που παίζουν σημαντικό ρόλο στα σορμπέ, όσο δοκιμάζουμε παγωτό με ουίσκι και Bailey's (που το έκαναν για πλάκα θα μου πει) και έτσι όπως στάζει και κολλάει πάνω στο χέρι μας θυμάμαι τα παγωτά της παιδικής μας ηλικίας. Και τότε σκέφτομαι ότι ο άνθρωπος που έχω απέναντί μου έχει καταφέρει να μετουσιώσει κάτι τόσο αθώο σε μία ενήλικη απόλαυση. Και αυτή είναι η μαγεία του παγωτού του Βασίλη.


Info

Κόκκιον, Πρωτογένους 2, Ψυρρή, τηλ. 6981 563511

Επίσης...

Η Italenese στροφή του Fuga

Το δημοφιλές εστιατόριο στο Μεγάρο Μουσικής παρουσιάζει ένα πρωτότυπο όσο και νόστιμο γευστικό concept.

Napolitivo: Νοστιμιά από τη Νάπολη στη Μαρίνα Φλοίσβου

Στο Napolitivo θα ζήσεις μία γνήσια γευστική εμπειρία νότιας Ιταλίας και θα φας μία από τις καλύτερες πίτσες της Αθήνας.

Περισσότερα από

Σταγόνες... καλοκαιριού στα TGI Fridays™

Τα νέα Sips of Summer cocktails από τα TGI Fridays™ κάνουν το καλοκαίρι στην πόλη απολαυστικό!

Η διαχρονική γεύση στην ταβέρνα του Βυρίνη

Αποτελώντας σταθερό σημείο στο κέντρο της Αθήνας από το 1940.

Patpong, στο κέντρο για αυθεντικό ταϊλανδέζικο street food

Εξωτικές γεύσεις σε έναν feelgood χώρο στα πέριξ της πλατείας Αγίας Ειρήνης.

Το επόμενο μεγάλο εστιατόριο της Αθήνας ονομάζεται Delta

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το περίφημο εστιατόριο που ετοιμάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας

Τα νέα εστιατόρια που αναμένονται στην Αθήνα, σχεδόν αμέσως με το άνοιγμα της εστίασης.

Kora: Ο πιο πολυσυζητημένος φούρνος του 2021

Όλοι μιλούν για τα προζυμένια ψωμιά και τα φρέσκα κρουασάν του Kora Bakery.

4 τέλειες διεθνείς κουζίνες για delivery

Το lockdown γίνεται νοστιμότερα με τα πιάτα αυτών των 4 εστιατορίων, που έρχονται στον χώρο σου από τη Wolt.

Το διάσημο Απογευματινό Τσάι της Μεγάλης Βρεταννίας έρχεται στο σπίτι

H μοναδική αίσθηση του δημοφιλούς ξενοδοχείου στο χώρο σου.

Τα Soho Βurgers κάνουν λίγο πιο νόστιμο το lockdown

Με την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.