ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το μe στο Κολωνάκι έχει την προσοχή μας

Ένα all day εστιατόριο - καφέ από τον ταλαντούχο chef Ηλία Σταυρόπουλο

ME ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Το μe άνοιξε τις πόρτες του στην οδό Καψάλη στο Κολωνάκι και μας υποδέχεται σε έναν φρέσκο χώρο, όπου το λευκό μάρμαρο και ο clean cut σχεδιασμός συναντά χρωματιστά διακοσμητικά και καταπράσινα φυτά.

Η μπάρα του μe σού επιτρέπει να πάρεις τον καφέ σου και ό,τι σνακ θελήσεις on the go - αν δεν προτιμήσεις να καθίσεις - και η βιτρίνα με τα φρεσκοψημένα κέικ και τις υπόλοιπες λιχουδιές σε βάζει στο κλίμα του μαγαζιού. Το πρώτο επαγγελματικό εγχείρημα του chef Ηλία Σταυρόπουλου σού υπόσχεται ότι θα επιστρέφεις ξανά και ξανά, μέχρι να δοκιμάσεις όλο το μενού.

Το μe στο Κολωνάκι έχει την προσοχή μας

"Η φιλοσοφία μας βασίζεται στον μινιμαλισμό, χαρακτηριστικό και της ελληνικής κουλτούρας. Το μe εκφράζει τον ελληνικό σύνδεσμο με που αντιπροσωπεύει το με εσένα, με παρέα, με χαμόγελο, με φροντίδα και το μe όπου εγώ με εσένα μπορούμε να κάνουμε θαύματα" μας εξηγεί ο Ηλίας Σταυρόπουλος.

Το μενού

Το μενού του μe βασίζεται στην απλότητα και την ποιότητα. O chef και η ομάδα του επικεντρώνονται στην υγιεινή διατροφή και τις σύγχρονες τάσεις της γαστρονομίας, προσφέροντας έτσι προτάσεις για όλες τις ώρες της ημέρας.

με

Ανάμεσα στα πολλά στοιχεία που ξεχωρίζουν το μe βρίσκονται και οι πρώτες ύλες, οι οποίες είναι κατά βάση βιολογικές από έλληνες παραγωγούς. Όπως ελληνική είναι και η λίστα των κρασιών και της μπύρας . Στο μe θα βρεις ιδιαίτερα πιάτα και προσεγμένα τόσο σε επίπεδο θρεπτικών συστατικών όσο και εκτέλεσης / παρουσίασης. Από το μενού δεν λείπουν οι vegan επιλογές, ενώ η γενικότερη φιλοσοφία του chef είναι ότι μαγειρεύουμε για σαν να είχαμε φίλους στο σπίτι.

Τι να δοκιμάσεις

με

"Όλα τα πιάτα έχουν προσωπικότητα και ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Το μενού μας μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες και τα γούστα" εξηγεί ο chef. Τα πρωινά αποτελούν μεγάλο κομμάτι του μe, όπως και ο καφές, και στο μενού βρίσκεις smoothie που μπορούν να συνοδεύσουν διάφορα πιάτα με αυγά, ομελέτες, τοστ αβοκάντο, τοστ με σπανάκι και γραβιέρα (προσωπικά αγαπημένο) κρέπα ολικής με λιναρόσπορο και χειροποίητη granola. Το μεσημεριανό περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες επιλογές σε σαλάτες όπως η vegan ceasar, νόστιμα ζυμαρικά αλλά και πιο comfort επιλογές όπως τα κεφτεδάκια. Για ένα light dinner, μετά τη δουλειά, μπορείς να συνοδεύσεις το κρασί σου με φρέσκο ψάρι ή μοσχαρίσιο κρέας με gremolata. Τέλος, τα κοκτέιλ, με πιο δημοφιλή το eldelflower, συνοδεύουν υπέροχα το vegan cheesecake ή τον μπακλαβά μιλφέιγ.


Info

Καψάλη 10, Κολωνάκι, τηλ. 210 7242588

Επίσης...

Η Italenese στροφή του Fuga

Το δημοφιλές εστιατόριο στο Μεγάρο Μουσικής παρουσιάζει ένα πρωτότυπο όσο και νόστιμο γευστικό concept.

Napolitivo: Νοστιμιά από τη Νάπολη στη Μαρίνα Φλοίσβου

Στο Napolitivo θα ζήσεις μία γνήσια γευστική εμπειρία νότιας Ιταλίας και θα φας μία από τις καλύτερες πίτσες της Αθήνας.

Περισσότερα από

Σταγόνες... καλοκαιριού στα TGI Fridays™

Τα νέα Sips of Summer cocktails από τα TGI Fridays™ κάνουν το καλοκαίρι στην πόλη απολαυστικό!

Η διαχρονική γεύση στην ταβέρνα του Βυρίνη

Αποτελώντας σταθερό σημείο στο κέντρο της Αθήνας από το 1940.

Patpong, στο κέντρο για αυθεντικό ταϊλανδέζικο street food

Εξωτικές γεύσεις σε έναν feelgood χώρο στα πέριξ της πλατείας Αγίας Ειρήνης.

Το επόμενο μεγάλο εστιατόριο της Αθήνας ονομάζεται Delta

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το περίφημο εστιατόριο που ετοιμάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας

Τα νέα εστιατόρια που αναμένονται στην Αθήνα, σχεδόν αμέσως με το άνοιγμα της εστίασης.

Kora: Ο πιο πολυσυζητημένος φούρνος του 2021

Όλοι μιλούν για τα προζυμένια ψωμιά και τα φρέσκα κρουασάν του Kora Bakery.

4 τέλειες διεθνείς κουζίνες για delivery

Το lockdown γίνεται νοστιμότερα με τα πιάτα αυτών των 4 εστιατορίων, που έρχονται στον χώρο σου από τη Wolt.

Το διάσημο Απογευματινό Τσάι της Μεγάλης Βρεταννίας έρχεται στο σπίτι

H μοναδική αίσθηση του δημοφιλούς ξενοδοχείου στο χώρο σου.

Τα Soho Βurgers κάνουν λίγο πιο νόστιμο το lockdown

Με την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.