ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το Feyrouz έφερε αέρα Ανατολής στο κέντρο της Αθήνας

Ιμπρίκ καφέ, καραμελωμένα καζάν ντιπί και θεϊκός μπακλαβάς.

FEYROUZ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ο αέρας ανατολής που φυσάει στην οδό Καρόρη φέρνει μαζί του χίλιες και μία γεύσεις, από το Λεβάντες και τη Μέση Ανατολή. Σερμπέτια, ιμπρίκ καφέ, χρυσαφένια κιουνεφέ, καραμελωμένα καζάν ντιπί και μπακλαβάδες που γλείφεις το σιρόπι από τα δάχτυλά σου σε περιμένουν στο νέο Feyrouz, που άνοιξε τις πόρτες του ακριβώς απέναντι από το πρώτο μαγαζί που μετράει πλέον πέντε χρόνια ζωής.

Το καινούργιο Feyrouz βρήκε το σπίτι σου σε ένα νεοκλασικό που χτίστηκε το 1936 και που μετά από αρκετή εργασία των τωρινών του ιδιοκτητών μεταμορφώθηκε σε έναν ευήλιο και ζεστό χώρο, έτοιμο να σε υποδεχτεί ακόμα και μόνη σου για να απολαύσεις καφέ ψημένο στη φωτιά και ολόφρεσκα ανατολίτικα γλυκά.

Το Feyrouz έφερε αέρα Ανατολής στο κέντρο της Αθήνας

"Μετά από μία έρευνα στο παρελθόν του Λεβάντες και της Μέσης Ανατολής, στην Τουρκία πριν τον ισλαμισμό, στους Σούφι, θεώρησα ότι έπρεπε να βρεθεί ένα νέο σπίτι για το εγχείρημά μας" μου λέει ο Αντρέας. "Το τελετουργικό στο φαγητό, η συνύπαρξη των ανθρώπων, η σχέση με τη θρησκεία, η εποχικότητα και η εντοπιότητα - όλα αυτά τα λάβαμε υπόψη μας στην έρευνά μας και σε συνδυασμό με την ουσιαστική σχέση που έχει η μητέρα μας με τη μαγειρική και την ανατολίτικη κουζίνα (καθώς έχει καταγωγή από την Αντιόχεια) και το γεγονός ότι ο πατέρας μας είναι Ρωμιός της Πόλης, μας οδήγησαν εδώ" συνεχίζει με τον ίδιο ενθουσιασμό.

Feyrouz

Στο νέο Feyrouz, η παράδοση αντιμετωπίζεται με σεβασμό αλλά και διάθεση για άπλετο πειραματισμό. Εδώ, θα πιεις single estate καφέ στο μπρίκι (από Κολομβία) αλλά και από χαρμάνι που ανήκει αποκλειστικά στο μαγαζί, θα απολαύσεις καζάν ντιπί καραμελωμένο και από τις δύο πλευρές, με κατσικίσιο γάλα και ζαχαροκάλαμο, "για να παίξουμε με τις οξύτητες" όπως λέει και ο Αντρέας, θα δοκιμάσεις έναν μπακλαβά με αληθινό φιστίκι και φύλλο με φαγόπυρο ανοιγμένο καθημερινά από τη μαμά Φεϊρούζ και κιουνεφέ με μέλι κουμαριάς, μυζήθρα και λίγη γραβιέρα και θα μυηθείς στα "μαγικά" σερμπέτια. "Δεν μας πειράζει να υπερβάλλουμε λίγο για να ενθουσιαστούμε. Θέλουμε το παιχνίδι" μου λέει ο Αντρέας χαμογελώντας, ενώ συνεχίζει να μιλάει για μπαχαρικά και ζυμάρια - δύο διαφορετικές κατηγορίες που θα αποτελέσουν σημαντικό θέμα στο μαγαζί.

feyrouz

Ο ενθουσιασμός δεν σταματά όμως μόνο στο παιχνίδι των γεύσεων, αλλά συνεχίζεται και στη δυναμική που κρύβει το επόμενο βήμα της οικογένειας Feyrouz: να κρατηθεί κάτι από τον παλιό χαρακτήρα της πόλης και να αναδειχθεί η κουλτούρα του φαγητού, η φιλοξενία και η εγγύτητα. "Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο σε κάλεσμα από έναν νόστιμο μπακλαβά. Στην Τουρκία πρώτα παραγγέλνεις γλυκό και μετά κάθεσαι να φας αλμυρό" κλείνει τη συζήτηση ο Αντρέας. "Ας ήταν περισσότερες οι γωνιές στο κέντρο σαν αυτή της Καρόρη και Αγάθωνος" λέω από μέσα μου κρατώντας σφιχτά το γλυκό που μου έδωσε για τον δρόμο.


Info

Feyrouz, Καρόρη & Αγάθωνος, Μοναστηράκι, τηλ. 2130318060

Επίσης...

Το διάσημο Απογευματινό Τσάι της Μεγάλης Βρεταννίας έρχεται στο σπίτι

H μοναδική αίσθηση του δημοφιλούς ξενοδοχείου στο χώρο σου.

Τα Soho Βurgers κάνουν λίγο πιο νόστιμο το lockdown

Με την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Περισσότερα από

Το fine dining delivery του Matsuhisa Αthens

Το κορυφαίο εστιατόριο φέρνει τις εκλεκτές γεύσεις του, στο χώρο σου.

Στα TGI Fridays™ και για brunch

Τα TGI Fridays™ κάνουν ακόμη πιο νόστιμη την αγαπημένη συνήθεια μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού.

Το Monzù δεν είναι απλά ένα ακόμη καλό ιταλικό εστιατόριο

Για νόστιμη πίτσα, pasta και spritz σε έναν υπέροχο χώρο της Κηφισιάς.

Για φανταστικά κεφτεδάκια στη Στοά Φιξ

Το γαστρονομικό καφενείο της Γωγώς Δελογιάννη έχει κάθε λόγο να σε κάνει πιστό οπαδό του.

Το Omnivore είναι η πιο νόστιμη άφιξη στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

​​Το κέντρο της Αθήνας επέλεξε ο Όμιλος Καστελόριζο για το νέο του all day project, Omnivore.

Στου Ψυρρή για το νέο μενού του Po’ Boys

Ένα από τα καλύτερα ΒBQ joints της Ευρώπης ανανέωσε το μενού του.

Τραβόλτα: Εγγυημένα υψηλή ψαροφαγία

Εξαιρετική πρώτη ύλη, θαυμάσια επεξεργασία και υψηλή μαγειρική στο Περιστέρι.

Για cold brew και cinnamon buns στο Morning Bar

Ένα σύγχρονο meeting point με φιλοσοφία less is more.

Στο Spit Jack Rotisserie αγαπούν το κρέας άνευ όρων

Zουμερά κοτόπουλα, τραγανιστές πάπιες, κρατσανιστές πορκέτες και μοσχαρίσιες πικάνιες σιγοψήνουν στις σούβλες του Spit Jack.

Bon Bon Fait Maison: Ο Κρίτων Πουλής φέρνει μοναδικές γεύσεις στο κέντρο

Τέλεια γλυκά και άψογο παγωτό από τον σημαντικό pastry chef σε ένα ολοκαίνουριο spot.