Follow us

Pusser’s ρούμι 15 ετών

Pusser’s ρούμι 15 ετών

Τι χρειαζόμαστε το καλοκαίρι; Λίγο θάλασσα, κάτι εξωτικό - για να πιούμε - και καλή παρέα. Το ρούμι είναι ένα από τα αγαπημένα summer ποτά γιατί καλύπτει την επιθυμία μας για γευστικές τροπικές αποδράσεις.

Στην Ελλάδα πλέον μπορούμε να βρούμε μια συναρπαστική γκάμα από απλά, premium, σπάνια και παλαιωμένα ρούμι ιδανικά για όλα τα γούστα. Ανάμεσά τους ξεχωρίσαμε μια πρόσφατη πολύ ενδιαφέρουσα άφιξη από την Sky Spirits το Pusser’s 15 ετών.

Το πληθωρικό ρούμι κατάγεται από την Γουιάνα και έχει ένα πανέμορφο σκούρο χρώμα απόκτημα του ιδιαίτερου τρόπου παραγωγής. Αρχικά, επιλέγεται το ζαχαροκάλαμο από την πιο διάσημη περιοχή παραγωγής ζάχαρης την Demerara και αφού γίνει η ζύμωση ακολουθεί η απόσταξη σε μικρές παρτίδες μέσα σε ξύλινους άμβυκες και φυσικά η ωρίμανση για δεκαπέντε έτη.

Το αποτέλεσμα στο ποτήρι είναι εκρηκτικό. Στη μύτη ευωδιάζουν τα αποξηραμένα φρούτα σε συνδυασμό με την μελάσα, τα πικάντικα μπαχαρικά και την ωραία καραμέλα βουτύρου. Το στόμα είναι πλούσιο, πολύ μαλακό, φρουτώδη με μεγάλη επίγευση.

Δοκιμάστε το σίγουρα σκέτο σε ένα ποτήρι γευσιγνωσίας.

Επίσης...

Kαπνιστά ψάρια που έχουν μεγαλώσει στα νερά του Ταϋγέτου!

Καπνιστός σολομός ελληνικής εκτροφής, τα πολύτιμα αβγά του και άλλες ψαρολιχουδιές που αναβαθμίζουν το τραπέζι μας…

Περισσότερα από