Υλικά
300 ml γάλα Υλικά (για 4 άτομα)
120 ml κρέμα γάλακτος
20 γρ. ρύζι καρολίνα
60 γρ. ζάχαρη
Λίγα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
10 φράουλες κομμένες σε φέτες
1 λουβί βανίλιας Μαδαγασκάρης σκισμένο κατά μήκος με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού
Εκτέλεση
Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το ρύζι για 20-25 λεπτά (μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι).
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και ψιλοκόβουμε μέσα το βασιλικό και το μοιράζουμε σε ατομικά μπολ.
Το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά.
Ανακατεύουμε σ’ ένα μπολ τις φράουλες με τα σποράκια από το λουβί της βανίλιας και 2 κ.σ κρύο, απλό σιρόπι (προαιρετικά).
Μοιράζουμε και τις φράουλες στα μπολ και σερβίρουμε.