Υλικά
Για το ρυζόγαλοΥλικά
750 ml γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. φρουΐ γκλασέ ψιλοκομμένα
3 αβγά
2 δόσεις βανιλίνη
150 γρ. ρύζι καρολίνα
300 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
Μaple syrup ή πετιμέζι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.
Βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι για 15 λεπτά και το στραγγίζουμε.
Βουτυρώνουμε καλά μια πυρίμαχη φόρμα.
Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανιλίνη.
Ρίχνουμε τα φρουΐ γκλασέ και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ατομικά πυρίμαχα φορμάκια και ψήνουμε περίπου 1 ½ ώρα σε μπεν μαρί μέχρι να πήξει το ριζόγαλο και να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα η επιφάνεια.
Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει τελείως και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ½ - 2 ώρες πριν σερβίρουμε.
Ρίχνουμε στην επιφάνεια 1 -2 κ.σ maple syrup ή πετιμέζι και αν θέλουμε λίγη τριμμένη κανέλα.
Α.
Τ.Updated: 03/08/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 12/08/19