Follow us

Αγκινάρες αλά Ρομάνα

Αγκινάρες αλά Ρομάνα

Υλικά

Υλικά

10-15 μικρές αγκινάρες καθαρισμένες

2-3 κ.σ. φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη 

2-3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο σε φετούλες

2 κ.σ. ξερή ρίγανη

⅓ -½ φλ. ελαιόλαδο

Χυμός 1 λεμονιού

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και κρατάμε 2-3 εκ.

από τα κοτσανάκια τους.

Τις κόβουμε στη μέση, τις βάζουμε σε μπολ και τις περιχύνουμε με τον χυμό 1 λεμονιού. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μέντα, τη ρίγανη, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Στραγγίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε με την κομμένη μεριά προς τα κάτω σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.

Προσθέτουμε το μείγμα του ελαιόλαδου και 1 ⅓ φλ.

καυτό νερό.

Κουνάμε το τηγάνι να ανακατευτεί το μείγμα του ελαιόλαδου με το νερό, φέρνουμε το φαγητό σε βράση και σιγοβράζουμε γύρω στα 20 λεπτά ή μέχρι να τρυπιούνται οι αγκινάρες.

Σερβίρουμε το φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο χυμό και λίγο ξύσμα λεμονιού.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.