Follow us

Μύδια αχνιστά

Μύδια αχνιστά

Υλικά

Υλικά

3/4 κιλού μύδια ζωντανά

1 μικρό ποτήρι κρασί λευκό, ξηρό

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τον χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα πλυμένα μύδια, ρίχνουμε το λάδι, το κρασί και το σκόρδο.

Σκεπάζουμε λίγο και μετά ανακατεύουμε μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια.

Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά (αν μείνουν πολύ σκληραίνουν).Ρίχνουμε το μαϊντανό και το πιπέρι.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού.

Δοκιμάζουμε το ζουμάκι που έχει σχηματιστεί και αν χρειάζεται αλατίζουμε.

(Συνταγή από το εστιατόριο "Φρύνη στο μώλο" της Φρύνης Συκιώτη, στη Λευκάδα)

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.