Υλικά
300 γρ. λιγκουΐνιΥλικά (για δύο άτομα)
12 ζωντανά κυδώνια
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ χυμός λεμονιού
2 κ.σ. φρουτώδες, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (ή αγουρέλαιο)
1 κ.σ. μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος
ελάχιστο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τα κυδώνια και ξεκολλάμε τη σάρκα από το όστρακο πάνω από μπολ για να μαζέψουμε το ζουμί τους.
Περνάμε από σουρωτήρι το ζουμί και ενώνουμε με το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε 4 κυδώνια με τη σάρκα ξεκολλημένη από το όστρακο αλλά χωρίς να την βγάλουμε από μέσα, για διακόσμηση.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε αμέσως καυτά σε δύο βαθιά πιάτα. Μοιράζουμε στα πιάτα τη σάρκα των κυδωνιών, περιχύνουμε με το μείγμα ζουμί –κυδωνιών –λεμόνι, ραντίζουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και το μαϊντανό και στολίζουμε κάθε πιάτο με τα δύο ανοιγμένα κυδώνια στο όστρακό τους.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
A.T.