Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
250 γρ. ρύζι καρναρόλι ή αρμπόριο
200 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3/4 φλ.τσ. λευκό κρασί
1/2 φλ.τσ. αποξηραμένα πορτσίνι
2 σκ. σκόρδο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
3 φλ.τσ. ζωμό κοτόπουλου
3 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Βάζουμε τα πορτσίνι να μαλακώσουν σε ελαφρώς χλιαρό νερό.
Όταν μαλακώσουν (περίπου στα 20') τα σωτάρουμε για 1' σε λίγο φρέσκο βούτυρο και τα κρατάμε στο πλάι.
Βάζουμε τον ζωμό να ζεσταθεί.
Σε κατάλληλο σκεύος ζεσταίνουμε 1 κ.σ βούτυρο και το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φετάκια, για 1'.
Προσθέτουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε 2'.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να ρουφήξει τα λιπαρά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 3' να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε 1 φλ.τσ.
ζωμό και αφήνουμε να απορροφηθεί, ανακατεύοντας.
Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και το ρύζι να έχει μαλακώσει, χωρίς να έχει παραψηθεί και να έχει παραμείνει χυλωμένο και υγρό (μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα νερό). Εν τω μεταξύ, έχουμε προσθέσει ανάλογο αλάτι.
Λίγο πριν αποσύρουμε το ριζότο από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε 2 κ.σ βούτυρο και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε και την παρμεζάνα, ανακτεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.
Updated: 19/10/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 24/10/14