Υλικά
υλικά για 6 άτομα
500 γρ. φαρφάλες ή βίδες (φουζίλι)
200 γρ. φέτα
4 πιπεριές τύπου Φλωρίνης
12 ελιές Καλαμών (προαιρετικά)
1 μέτριο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
2 σκ.σκόρδο
1 κ.σ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ξερή ρίγανη
6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξίδι
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε και σκουπίζουμε τις πιπεριές.
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ ελαιόλαδο μαζί με τη μία σκ.σκόρδου, την οποία αφαιρούμε όταν ξανθύνει.
Τηγανίζουμε τις πιπεριές μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζουμε.
Τις χωρίζουμε σε στενές λωρίδες.
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και τα στραγγίζουμε καλά.
Τα ανακατεύουμε με 1 κ.σ ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Κόβουμε τη φέτα σε μικρά κυβάκια.
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε στη μέση ή σε μικρότερα κομματάκια.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξίδι, τη ρίγανη και την άλλη σκ.σκόρδου τριμμένη, αλάτι και πιπέρι.
Σε μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το λαδόξιδο που ετοιμάσαμε.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, τη φέτα, τις ελιές, το βασιλικό και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Αφήνουμε 30' στο ψυγείο και σερβίρουμε.