Υλικά
Υλικά (για 4-6 άτομα)
400 γρ. χοιρινό κρέας (σε λωρίδες)
2 κ.σ. αραχιδέλαιο ή σησαμέλαιο
15 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια σιιτάκε
1 κόκκινη πιπερίτσα, κομμένη σε ροδέλες
4-6 μικρά άσπρα κρεμμύδια, κομμένα λοξά σε κομμάτια
2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
75 γρ. φύτρες σόγιας
3 κ.σ. σόγια σος
1 κ.σ. ρυζόκρασο ή σέρι
1-2 κ.σ μέλι λουλουδιών ή μαύρη ζάχαρη
4-6 κ.σ. χόισιν σος (hoisin sauce), φύλλα κινέζικου λάχανου
1/4 φλιτζανιού δυόσμο
Παρασκευή
Μουλιάζετε τα μανιτάρια σε πολύ ζεστό νερό και τα αφήνετε για 20 λεπτά.
Τα σουρώνετε, τα σκουπίζετε και τα ψι-λοκόβετε.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα γουόκ και σοτάρετε το χοιρινό για 5-6 λεπτά.
Το βγάζετε και το κρατάτε ζεστό.
Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια στο τηγάνι και τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε τις φύτρες της σόγιας, το ρυζόκρασο και το μέλι, ανακατεύοντας.
Συνεχίζετε το μαγείρεμα για 3 ακόμα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Προσθέτετε το χοιρινό και τα αφήνετε για άλλα 2-3 λεπτά.
Τα μεταφέρετε σε μπολ του σερβιρίσματος.
Βάζετε τη σάλτσα χόισιν σε ένα μπολάκι, και τη σαλάτα και τα φύλλα του δυόσμου σε μια άλλη πιατέλα.
Σερβίρετε, προτείνοντας στους συνδαιτυμόνες σας να παίρνουν από ένα φύλλο κινέζικου λάχανου, να το βουτάνε στη χόισιν και να το γεμίζουν με μια δόση χοιρινού και λίγο δυόσμο.
Το σοτάρισμα στο σκεύος γουόκ γίνεται γρήγορα και απαιτεί συνεχές ανακάτεμα, γιατί η θερμοκρασία είναι υψηλή και οι ποσότητες των λιπαρών ουσιών είναι πάντα μικρές.
Με αυτόν τον τρόπο, τα υλικά διατηρούν την αρχική τους γεύση και το φαγητό είναι πιο ελαφρύ.