Υλικά
500 γρ. κάστανα βρασμένα (ή έτοιμα προβρασμένα) Υλικά (για 6 άτομα)
1 κόκκινο λάχανο (περίπου 750 γρ.)
125 γρ. λίπος πάπιας ή βούτυρο
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
65 ml κόκκινο κρασί
65 ml νερό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε το λάχανο από τα εξωτερικά του φύλλα και το ζεματίζετε για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Το βγάζετε, απλώνετε τα φύλλα του σε σουρωτήρι για να στεγνώσουν καλά και το κόβετε σε λεπτές λωρίδες.
Λιώνετε το λίπος της πάπιας (ή το βούτυρο) σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε για μερικά λεπτά το κρεμμύδι, προσθέτετε το λάχανο και αλατοπιπερώνετε.
Ρίχνετε το κρασί και το νερό στην κατσαρόλα κι αφήνετε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 1½ ώρα.
Στη συνέχεια, προσθέτετε τα κάστανα και συνεχίζετε να σιγοβράζετε για μισή ώρα ακόμα.
Tip
Αυτή η σαλάτα συνοδεύει συνήθως ψητή γαλοπούλα, ψητή πάπια ή χήνα, ακόμα και φασιανό.
Σε μια πιο καθημερινή εκδοχή της, μπορείτε να ρίξετε μαζί με τα κάστανα στην κατσαρόλα καπνιστά λουκάνικα, αφού πρώτα τα σοτάρετε στο τηγάνι με ελάχιστο ή καθόλου λίπος.