Follow us

Πανακότα με γάλα καρύδας και limoncello

Πανακότα με γάλα καρύδας και limoncello

Υλικά για 6-8 άτομα

800 ml κρέμα καρύδας (από κουτί)
200 ml γάλα πλήρες
3 κ.σ. limoncello
¾ φλ. ζάχαρη
4 φύλλα ζελατίνας των 2 γρ./το ένα ή 10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
Limoncello για γαρνιτούρα

Eκτέλεση

Ρίχνουμε τη ζελατίνη σε ένα ταψάκι με κρύο νερό να την καλύπτει και την αφήνουμε να μείνει για 10 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε ζελατίνη σε σκόνη την ρίχνουμε σε λίγο καυτό νερό και την ανακατεύουμε συνεχώς και σχολαστικά να διαλυθεί τελείως (είναι πολύ σημαντικό να μην μείνουν αδιάλυτοι κόκκοι). Ανακατεύουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα καρύδας, το γάλα και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το limoncello, τη ζελατίνη σε φύλλα στυμμένη ή τη διαλυμένη ζελατίνη σκόνη και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα απολύτως ομοιογενές μείγμα. Βρέχουμε 6 -8 μπολάκια, τα τινάζουμε να φύγει το περισσό νερό και μοιράζουμε την κρέμα. Τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον για 6 ώρες πριν σερβίρουμε.
Ξεφορμάρουμε την πανακότα και ρίχνουμε –αν θέλουμε, λίγο limoncello από πάνω.

Α.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…