Follow us

Τσιπούρα all’ aqua pazza

Τσιπούρα all’ aqua pazza

Υλικά

1 τσιπούρα περ. 1200 γρ. (ή 2 τσιπούρες των 600 γρ.)
400 γρ. ώριμα ντοματάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
5 σκ. σκόρδο
1 φλ.τσ. λευκό κρασί
1 κ.σ. κάππαρη
εξ. παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι από μύλο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια, τα αλατίζουμε πολύ καλά μέσα-έξω και βάζουμε σε κάθε κοιλιά 2-3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 σκ. σκόρδο σε φετάκια. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι και τοποθετούμε μέσα τα ψάρια μας (να μην αφήνουν πολύ κενό). Πλένουμε τα ντοματάκια και τα κόβουμε σε 3 κομματάκια το καθένα. Τα τοποθετούμε γύρω και ανάμεσα στα ψάρια, μαζί με τα υπόλοιπα σκόρδα σε φετάκια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και την κάππαρη. Αλατίζουμε, ρίχνουμε πιπέρι και ραντίζουμε με 4 κ.σ. ελαιόλαδο, μισό φλ. τσ. νερό και το κρασί. Φροντίζουμε τα υγρά να φτάνουν μέχρι τη μέση περίπου των ψαριών και να μην τα καλύπτουν. Τα ψήνουμε για 30’ περίπου.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…