Follow us

Τηγανητές μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτα

Τηγανητές μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτα

Υλικά

1 κ. τσακώνικες μελιτζάνες
1 κ. ώριμες σφιχτές ντομάτες
½ φλ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
5 ολόκληροι κόκκοι μαυροπίπερο
1 κ.γ. ζάχαρη
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Φρέσκα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού ψιλοκομμένα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε ριγωτά τις μελιτζάνες (αφαιρούμε μια λωρίδα φλούδα - αφήνουμε μια λωρίδα φλούδα). Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 5 χιλ. και τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό να τις σκεπάζει και 1 γεμάτη κ.σ. αλάτι. Σκεπάζουμε με ένα μεγάλο πιάτο να μείνουν βυθισμένες στο νερό και αφήνουμε τουλάχιστον 45 λεπτά να ξεπικρίσουν. Εν τω μεταξύ, πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες. Τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη τα 750 γρ. και ψιλοκόβουμε τα 250 γρ.. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το μαυροπίπερο και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μελώσει η σάλτσα –αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο καυτό νερό. Αφήνουμε στην άκρη. Στύβουμε τις μελιτζάνες με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μαλακώσουν αλλά να μην αρπάξουν. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τις σερβίρουμε χλιαρές ή σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύες, σκεπασμένες με τη σάλτσα ντομάτας. Αν θέλουμε, ρίχνουμε επάνω λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό.

Α.Τ.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;