Follow us

Αβγά ποσέ σε σάλτσα ντομάτα

Αβγά ποσέ σε σάλτσα ντομάτα

Υλικά

6 αβγά
1 κ. ώριμες σφιχτές ντομάτες
½ φλ. ελαιόλαδο
1μέτριο ξερό κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
½ φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες. Τρίβουμε τις ντομάτες (τα 750 γρ.) στη χοντρή μεριά του τρίφτη και ψιλοκόβουμε τα 250 γρ. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, την πάπρικα και τη ζάχαρη και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μελώσει η σάλτσα –αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο καυτό νερό. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, αλατίζουμε, προσθέτουμε τον βασιλικό, ανακατεύουμε και φτιάχνουμε 6 «φωλιές» με το πίσω μέρος ενός κουταλιού της σούπας. Σπάζουμε προσεκτικά μέσα σε κάθε «φωλιά» 1 αβγό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το ασπράδι. Ρίχνουμε με κουτάλι σάλτσα επάνω στον κρόκο να πήξει λίγο και αυτός. Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψημένο χωριάτικο ψωμί.

Α.Τ.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…